הנזק לענף הפירות בלבד מגיע ל-390 מיליון שקל. ענף הבננות, שרגיש במיוחד לקרה, ספג את הפגיעה הקשה ביותר בהיקף של 220 מיליון שקל. בסך הכל נפגעו בקרה 46,500 טון
ככל שעוברים הימים מהקרה הקשה שפקדה את ישראל בחודש ינואר מתברר היקף הנזקים העצום לחקלאות, שגבוה מההערכות שפורסמו עד כה.
מריכוז נתונים שערך מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, אילן אשל, במטעים ברחבי הארץ עולה שהנזק לענף הפירות בלבד מגיע ל-390 מיליון שקל. ענף הבננות, שרגיש במיוחד לקרה, ספג את הפגיעה הקשה ביותר בהיקף של 220 מיליון שקל. עוד נפגעו בצורה קשה אבוקדו (102 מיליון שקל), מנגו (31 מיליון שקל), פסיפלורה (11 מיליון שקל) וכן שסק, פיטאיה, ליצ'י, אפרסק מוקדם ופפאיה.
הנזק במטעים שנפגעו נע מ-20%-24% אובדן יבולים בגידולי המנגו והליצ'י ועד להשמדה כמעט מוחלטת של המטעים הצעירים בפיטאיה (85%), פסיפלורה (88%) ופפאיה (62%).
בסך הכל נפגעו בקרה 46,500 טון מתוכם 7000 דונם של מטעים צעירים שניזוקו באופן מוחלט ויש לנטוע אותם מחדש וב-24 אלף דונם מטעים היבול ניזוק לגמרי בחלק מהמקרים אף לשתי עונות.
במכתב שכתב לשר החקלאות, שלום שמחון, מציין אשל כי הקרה השנה היתה קשה במיוחד מאחר והיא נמשכה שבוע מלא ומספר השעות מתחת לאפס מעלות בכל לילה היה ממושך ביותר. בחלק מהאזורים ירדה הטמפרטורה לערכים של מינוס ארבע מעלות ואף למטה מכך. ההבדל בנזקים בין ענף המטעים לענפים החד שנתיים כגון ירקות ופרחים, הוא בהשפעה הרב שנתית הנמשכת על המטעים השונים. בנוסף לכך, לא כל הנזק נראה מיידית ולכן לוקח יותר זמן לרכז את הנתונים.
אשל מציין שלהערכתו למרות שכל ענף המטעים מבוטח בקרן ובביטוח הרב סיכוני, לא יכסו פיצויי הקרן יותר מ 40% מהנזק האמיתי ולכן חייבת המדינה להתגייס לעזרת המגדלים.
נזקי הקרה: מגדלי הפירות יאלצו לנטוע מחדש 7,000 דונם של מטעים שהושמדו
הנזק לענף הפירות בלבד מגיע ל-390 מיליון שקל. ענף הבננות, שרגיש במיוחד לקרה, ספג את הפגיעה הקשה ביותר בהיקף של 220 מיליון שקל. בסך הכל נפגעו בקרה 46,500 טון
00:00 ,05.02.2008
עשוי לעניין אותך
ברוש על התרסקות הדולר: "אנו בכיוון של אסון כלכלי"
עלייה של 60 מיליון ליטר בייצור חלב בשנת 2007
דלתא: ביקוש רב לטיסות לניו יורק
נמל אשדוד: שיא תפעולי של כל הזמנים
גד שפר: תמונת המצב המצטיירת בוועדת סיטרמן נותנת מקום לתקווה
הוקמה ועדת נמלים ותובלה באיגוד לשכות המסחר