נבחרו זוכים להקמת מכון המזון הלאומי בקריית שמונה

משרד הכלכלה והתעשייה הכריז על בחירת הזוכים להקמת וניהול מכון המזון הלאומי בקריית שמונה בהשקעה ממשלתית של 21.2 מיליון שקל. קבוצת אבנון וחברת פרוסולב יצטרפו למכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל להקמת מכון המזון הלאומי


10:28 ,28.06.2022 מאת: מערכת פורט2פורט

המכון לחדשנות במזון אשר יוקם בקריית שמונה, הנו חלק ממהלך אסטרטגי לתמיכה בתעשיית המזון ותעשיית הפודטק הישראלית, לחיזוק הגליל המזרחי כעמק הפודטק של ישראל. המכון מוקם בתוך הקמפוס של המכללה האקדמית תל-חי בהשקעה ממשלתית של 21.2 מיליון שקל.

 

תעשיית המזון הינה אחת מאבני היסוד של התעשייה הישראלית, עם כ- 60,000 מועסקים במעל 1,000 מפעלים, רובם המכריע בינוניים וקטנים ופרוסים לכל אורכה של המדינה. תעשיית המזון המתאפיינת בתהליכי ייצור מסורתיים ורמת חדשנות נמוכה יחסית, מתמודדת עם אתגרים רבים הכוללים תחרות מהעולם, שינויים רגולטוריים, שינויים בהעדפות צרכנים וטרנדים עולמיים.

מטרת המכון לחדשנות במזון היא להוות ״בית״ לחברות המזון ולסטרטאפים, שבו הן יוכלו לפתח את מוצריהן ואת תהליכי הייצור שלהן ולקדם הטמעת חדשנות במזון. מכון המזון יעמיד מעטפת שלמה לצרכי המפעלים שמעוניינים לייצר קפיצת מדרגה ויכיל תשתית פיזית של מתקני פיילוט מתקדמים וציוד אנליטי חדשני, אשר בשילוב עם המומחיות של צוות המכון, יאפשר מתן שירותי פיתוח מוצרי מזון חדשים  ושדרוג מוצרים קיימים. המכון יעניק ייעוץ רגולטורי ותזונתי ובדיקות מעבדה ויזרז את תהליך החדרת מוצרי מזון חדשים לשוק. המכון ישתף פעולה עם מכוני מחקר ומוסדות בינלאומיים ויהפוך למרכז ידע לאומי ולמוקד חדשנות בתחום הייצור המחקר והפיתוח של מוצרי מזון.   

 

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי: ״ישראל מוכרת כאחת מהמדינות המובילות בתחום הפודטק והחדשנות במזון. הקמת מכון המזון בגליל המזרחי תקדם את הפריפריה, את מעמדה של ישראל בתחום ותהפוך את האזור למרכז ידע לאומי. פיתוח וקידום תעשיית מזון חזקה וחדשנית המתמודדת עם שינוי מגמות הצרכנים, מפתחת ומייצרת מוצרי מזון חדשים ושיטות יעילות יותר, תחזק את הכלכלה, את הביטחון התזונתי של תושבי מדינת ישראל ותנגיש לצרכן מזון איכותי מתוצרת ישראלית״.

 

עוז כ״ץ, מנהל מינהל תעשיות ציין: ״לתעשיית המזון והפודטק הישראלית פוטנציאל צמיחה משמעותי אשר עדיין לא בא ליידי מיצוי. העדר תשתית מחקרית מספקת בישראל כמו גם מחסור בתשתיות לייצור פיילוט מקשה על התעשייה הזו להתפתח ולייצר בישראל ומביאה לזליגה לייצור בחו״ל. מכון המזון שאנו מקימים כיום יסייע לחיזוק התעשייה בישראל, להגדלת הפריון של התעשייה הקיימת ולהקמת מפעלים חדשניים בארץ״.

 

לדברי מנכ״ל המכללה האקדמית תל-חי אלי כהן: ״הקמת המכון הלאומי לחדשנות במזון, הינה חלק ממהלך לאומי כולל לקידום תעשיית המזון והפודטק בישראל כולה ובגליל בפרט בעקבות החלטת הממשלה. מהלך זה הוא עוד צעד משמעותי ביצירת האקוסיסטם בגליל לו שותפים לצד המכללה ומכון המחקר מיגל גם מרגלית סטארט אפ סיטי גליל, חממת הפודטק  Fresh  Start,  מתחם מיקרו התעשייה בק״ש, קרן ביחד של משפחת קרסו ורשויות אשכול גליל מזרחי״.