מש׳ הכלכלה: תכנית האקסלרטור היוקרתית תיפתח בשדרות

זהו המחזור הראשון לשנה זו, לאחר 20 תכניות האצה (אקסלרטורים) בפריסה ארצית שערך משרד הכלכלה והתעשייה בשנים 2019-2020. שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי: נדבך חשוב בהמשך שגשוגה של הכלכלה הישראלית


09:31 ,17.08.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

לאחר תהליך סינון שערכה ועדת בחירת המיזמים התקבלו  14 מיזמים מתוך כ- 50 פניות שהגיעו לתכנית המיועדת ליישובי הנגב המערבי. 8 מתוך 14 המיזמים שהתקבלו הם בהובלת נשים כמנהלות או מייסדות. במחזור השלישי שייפתח השבוע, יינתן דגש לסטרטאפיסטים, המפתחים טכנולוגיות חדשניות במספר נושאים, ביניהם TRAVEL TECH, health tech, ad tech, e-commerce  ועוד. האקסלרטור ינוהל על ידי טל כתרן, שניהל בהצלחה את שני המחזורים הקודמים של התוכנית.

 

תכנית MaofTech הינה תכנית האצה (אקסלרטור) למיזמים שמטרתה לקדם את המיזם משלב מוקדם בהתפתחות ה-  Startup לשלב המאפשר גיוס כסף ראשוני ממשקיעים ו/ או מתכניות ממשלתיות אחרות. התוכנית נמשכת תשעה חודשים ונועדה לשפר את הכישורים והידע של סטארטאפיסטים על ידי האצתם בתחומים העסקיים, שיווקיים, משפטיים, פיננסיים, גיוס הון והרחבת הנטוורקינג, כולל Demoday בפני פאנל משקיעים.

 

תכנית האקסלרטור כוללת הרצאות, סדנאות וליווי אישי במהלכם היזמים יעסקו בהגדרת הלקוח והמוצר הראשונים, אפיון מתחרים, בניית תכנית עסקית, תכנית עבודה, תכנית שיווק ועוד כמו כן, ישתתפו בעלי המיזמים בהרצאות מקצועיות וסדנאות פרקטיות בנושאי יזמות טכנולוגית ומיומנויות עסקיות.

המיזמים יציגו את מיזמיהם גם בפני אנשי תעשייה, חברות הייטק, משקיעים, קרנות הון ובעלי עניין וכל זאת בליווי של מנטורים מקצועיים בעלי ידע בתחום הטכנולוגי או ניסיון בהקמה או בניהול סטרטאפים וחברות הייטק.

 

במהלך תקופת התכנית, יועמדו לרשות היזמים מתחמים המציעים סביבת עבודה נוחה ומותאמת לסטארטאפים.

 

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל׳) אורנה ברביבאי: ״אני שמחה להשיק תוכנית נוספת של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים כדי לתמרץ סטרטאפים שנמצאים בתחילת דרכם, על ידי הענקת ליווי מקצועי, שנועד לקדם ולעודד יוזמות חדשניות המהוות נדבך חשוב בהמשך שגשוגה של הכלכלה הישראלית״.

 

רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים: ״תכנית המאיצים נועדה לסייע לסטארטאפים בפיתוח הרעיון שלהם למוצר, ולתת מעטפת של ידע תומך בתחומים עסקיים, פיננסיים ושיווקיים, וכן להכין את היזמים לגיוס משקיעים. אנחנו רואים שבמחזורים הקודמים יזמים הצליחו לגייס כספים, ובוגרי האקסלרטור הוותיק מכולם בנצרת, אף הקימו חברות פעילות. מעבר לסיוע הפרטני שמקבלים היזמים, יש לתכנית גם מטרה נוספת, והיא לפתח אקו-סיסטם שמעודד צמיחה של יזמות טכנולוגית, באזורים גיאוגרפיים נרחבים. כך שיזמים יוכלו לפתח את המיזמים שלהם במקום מגוריהם, ולא יצטרכו בהכרח לנסוע למרכז, וכן להשפיע על מעגלים כלכליים נוספים בסביבתם ולתרום לפיתוח הכלכלה האזורית״.