משלחת רשמית של תעשיינים בכירים מישראל, נחתה אתמול (ב׳) בוועידת האקלים של האו״ם בשארם א-שייח. המשלחת תציג את החדשנות הישראלית ותקדם טכנולוגיות קיימות ״כחול-לבן״, שהומצאו בארץ על-ידי מדענים ומהנדסים ישראלים. בין השאר, הטכנולוגיות הישראליות הירוקות שיוצגו בוועידה מאפשרות הנפקת אנרגיה ירוקה, השבחת מים ושימוש חוזר בפסולת. זאת במטרה לצמצם את רמות הזיהום הסביבתיות ולעזור למדינות העולם להתמודד עם משבר האקלים. כמו כן, תשתתפנה במשלחת חברות בעלות השלכות סביבתיות, אשר מעוניינות לצמצם פליטות.
בראש המשלחת, אשר כוללת 13 חברות תעשייתיות מענפי ייצור שונים, עומד נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, אשר צפוי להציג לראשונה בוועידה גם את עיקרי תוכנית התעשיינים לממשלה החדשה, ליצירת כלכלה דלת פחמן ולשם התמודדות עם משבר האקלים.
בין החברות הישראליות המובילות שצפויות לקחת חלק במשלחת ניתן למצוא את חברת HP, אלביט מערכות, שטראוס גרופ, ICL (כיל), רציו חיפושי נפט, יו.בי.קיו מטריאלס, ג׳נסל, אי.וי.אר מוטורס, ברנמילר אנרג׳י, שברון, מעבדת הברבור הירוק, גרוס ושות' ותיגי.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר: ״ועידת האקלים של האו״ם מאפשרת לנו לחשוף בפני מדינות העולם את החדשנות פורצת הדרך של התעשייה הישראלית בתחום האנרגיה והקיימות. עוד מימי היוסדה, ישראל נודעה ביכולתה לנצל ולמקסם את משאבי הטבע המועטי שברשותה, על מנת להפריח את השממה. הצורך לנצל נכון את מקורות המים והאנרגיה המועטים שהיו למדינה בתחילת דרכה, הובילו את המוח הישראלי לשלל פיתוחים טכנולוגיים ירוקים, אשר מקדמים עד היום את עקרונות הקיימות, עוד לפני שמשבר האקלים נוצר. כעת בזכות חדשנות זו, אנו יכולים לתרום מהידע הטכנולוגי הרב שלנו לשאר מדינות העולם לשם שימור והגנת הסביבה מחד, ומאידך ללמוד בוועידה משאר המדינות על דרכים יצירתיות נוספות להתייעלות אנרגטית וירוקה״.
יו״ר מכון היצוא, איילת נחמיאס-ורבין: ״שינויי האקלים הגלובלי כבר אינם משהו עתידי שמזהירים אותנו מפניו - הם פה באסונות טבע שכמוהם לא הכרנו. ההשפעה של שינויים אלה חייבה את העולם המתקדם להתכנס לאסטרטגיה שונה והתמודדות יומיומית עם הצורך לקדם את הכלכלה אבל ביחד עם הסביבה ואתגרי הקיימות. היזמות והחדשנות הישראלית הפכו לצורך קיומי ממש בעולמות האנרגיה, בטחון במזון, מים, חקלאות ועוד, כפי שהוצג בגלזגו לפני שנה. האתגר הגדול הוא יישום הטכנולוגיות וצמצום הפערים ברמת המוכנות של מדינות. החברות הטכנולוגיות המשתתפות בכנס הייחודי שלנו יוכלו להציג פתרונות מעשיים למדינות, רשויות ממשלתיות וחברות עסקיות, שהתחייבו להפחתה בגזי החממה ולמאבק במשבר האקלים. תעשיית הקליימטק הישראלית נמצאת ברגע מכונן כשצומת הדרכים הנוכחי הוא מקפצה לשיתופי פעולה עתידיים ולקידום מיזמים שישרתו את עתיד ילדינו״.
קרדיט: יוסי אלוני