משלחת של בכירי חברות מזון מאמריקה הלטינית בישראל

משלחת של 80 בכירים מחברות מזון והחקלאות מהמובילות במדינות אמריקה הלטינית הגיעה לישראל כדי להתרשם מהטכנולוגיות והחדשנות הישראליות בתחום האגרוטק


11:30 ,18.09.2022 מאת: מערכת פורט2פורט

מכון היצוא, בשיתוף מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, מארחים בימים אלו (18-22/9) משלחת ראשונה מסוגה של כ-80 בכירים מחברות המזון והחקלאות המובילות ממדינות אמריקה הלטינית. ביקורה של המשלחת בישראל יצא לדרך ביוזמת ובהובלת מכון היצוא והנספחויות הכלכליות של משרד הכלכלה במקסיקו, קולומביה, פרו, ברזיל וצ׳ילה.

 

מדינות אמריקה הלטינית נחשבות למובילות בכל מה שקשור ליצוא תוצרת טרייה והן בית לחברות המזון מהגדולות ביותר בעולם. ענף האגרוטק במכון היצוא מבין את הפוטנציאל הלא ממומש במדינות אמריקה הלטינית ובהן: מקסיקו, ברזיל, קולומביה, פרו, צ׳ילה וארגנטינה.

 

המשלחת מורכבת כאמור מכ-80 מנכ״לים וסמנכ״לים של חברות המזון והחקלאות מהגדולות בדרום אמריקה, ביניהם חברת פפסיקו וחברת קונצ׳ה אי טורו מצ׳ילה. במהלך הביקור בארץ מתוכננות לחברי המשלחת פגישות B2B עם מעל 45 חברות ישראליות מתעשיית האגטק הישראלית בהם יחשפו לפתרונות חדשניים בתחומי החקלאות, תוצרת טרייה, שרשרת הספקה ופודטק. בנוסף מתוכננים להם מספר ביקורים בחברות ומרכזי מחקר ופיתוח.

 

המשלחת תפתח את ביקורה בארץ באירוע נטוורקינג מיוחד שיתקיים ביום ראשון, 18/9 בשעה 18:00 בתל אביב. באירוע ישתתפו יו״ר מכון היצוא, איילת נחמיאס-ורבין, מנכ״לית המכון נילי שלו, בכירי החברות האורחות, שגרירי מדינות אמריקה הלטינית המשרתים בארץ וכן נציגים בכירים מהחברות המקבילות בארץ.

 

יו״ר מכון היצוא, איילת נחמיאס-ורבין: ״ההתחממות הגלובלית כבר משפיעה על חיינו בכל אספקט ומחייבת אותנו לחשיבה אסטרטגית חדשה לגמרי בכל מה שקשור לחיי ילדינו בעתיד - אפילו בהיבטים שנראו לנו עד לאחרונה טריוויאליים, כמו ביטחון במזון. עולמות החקלאות עוברים שינוי דרמטי - משימוש במים והשקיה חכמה, דרך ניהול משאבי מים, פודטק ועוד. הפתרונות שהחברות הישראליות מציעות לעולם הם בקצה של הטכנולוגיה והחדשנות וימשיכו לאפשר לנו לפתח חקלאות ולגדל מזון גם בתנאי מדבר ואקלים מאתגרים. כפי שישראל הקדימה את העולם בנושא ההתפלה, ובשל האילוצים היחודיים שלנו, ניהול משק המים בישראל הוא מהמתקדמים שיש. אנחנו שמחים מאוד  לברך את חברי המשלחת מאמריקה הלטינית שפוטנציאל הסחר מול המדינית הספציפיות בתחומים האלה הוא מהמעניינים ביותר שיש. רק לאחרונה ניהלתי בנושא פגישות עומק עם שר המסחר של אקוודור ושר המסחר של קוסטה ריקה והעניין בטכנולוגיה הישראלית בתחומי האגרוטק הוא אדיר. אני מאחלת להם ביקור מוצלח״.

 

מנהל ענף אגרוטק במכון היצוא, פדריקו אטלסוביץ׳: ״הגעתם של 80 בכירים מחברות המזון והחקלאות המובילות במדינות אמריקה הלטינית היא המשך ישיר למיצובה של ישראל בחזית העולמית בכל הקשור לטכנולוגיות מתקדמות בתחום החקלאות ולסייע לתעשייה על מול שינוי האקלים החדים, חוסר בידיים עובדות והפחתת פליטות הפחמן. אנו מקווים שהביקור בארץ יניב שיתופי פעולה עסקיים שכתוצאה מהם נוכל לראות בקרוב שימוש בטכנולוגיות ישראליות בשדות, חוות, כרמים ופרדסים במדינות דרום אמריקה״.