משלחת עסקים גדולה מהפיליפינים, ובה מעל 20 נציגי ממשל ונציגי חברות מסחריות ביקרה בלשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון. זו משלחת העסקים הגדולה ביותר מהפיליפינים שמבקרת בחיפה לבדיקת אפשרויות הידוק הקשרים המסחריים עם חברות צפוניות.
ההתמקדות בלשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון היא בעקבות ביקוריו של שגריר הפיליפינים בישראל, נתניאל אימפריאל, בלשכת המסחר ופעילותו הנמרצת של קונסול הכבוד של הפיליפינים בחיפה, כרמל הכהן. השגריר והקונסול התלוו למשלחת העסקים. השגריר אימפריאל ציין בדבריו כי לחיפה ולמנילה, בירת הפיליפינים, ברית ערים תאומות. השנה מציינים 60 שנה לקשרים הדיפלומטיים בין ישראל לפיליפינים.
נשיא לשכת המסחר, דוד קסטל, הדגיש את היחס החם שיש בישראל כלפי הפיליפינים, כמי שסייעו להציל אלפי יהודים בתקופת השואה וכמדינה היחידה באסיה שהצביעה באו"ם ב-1947 בעד הקמת מדינת ישראל. יחס חם זה הוא בסיס איתן גם להידוק הקשרים המסחריים, אמר נשיא הלשכה והמליץ על קידום הסכמי סחר בין ישראל לפיליפינים.
במשלחת מהפיליפינים השתתפו נציגים של חברות מתחומי מזון, הפארמה, האלקטרוניקה, והייעוץ המשפטי. במהלך הביקור הוצגו נתונים על תנופת הפיתוח הכלכלי בפיליפינים, אסטרטגיית פיתוח החדשנות התעשייתית והעניין הרב שמגלים גורמי הכלכלה בפיליפינים במרכזי החדשנות בחיפה ובצפון כבסיס להידוק הקשרים הכלכליים.