מרבית המפעלים הקטנים והבינוניים מגלים אופטימיות זהירה לגבי 2004

מסקר של התאחדות התעשיינים מתברר:שלמה מנחם: למרות ניצני ההתאוששות - 49% מהמפעלים הקטנים והבינוניים בישראל (כ-1,000 מפעלים) עדיין סובלים ממחסור בתזרים המזומנים - פוגע בתשלום לספקים, בתשלום


00:00 ,09.06.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
מסקר של התאחדות התעשיינים מתברר:
שלמה מנחם: למרות ניצני ההתאוששות - 49% מהמפעלים הקטנים והבינוניים בישראל (כ-1,000 מפעלים) עדיין סובלים ממחסור בתזרים המזומנים - פוגע בתשלום לספקים, בתשלום משכורות לעובדים, בתשלום לרשויות ועוד; 39% צופים שיפור בשנת 2004 כולה בתזרים המזומנים ו-60% צופים גידול בהיקף ההזמנות; קורא לממשלה - להקצות 250 מליון שקל נוספים לקרן לעסקים קטנים.

למרות ניצני ההתאוששות בתעשייה ובמשק, 49% מהמפעלים הקטנים והבינוניים בישראל (כ-1,000 מפעלים) עדיין סובלים ממחסור בתזרים המזומנים. דבר הפוגע בתשלום לספקים, בתשלום משכורות לעובדים, בתשלום לרשויות ועוד. כך מסר שלמה מנחם, יו"ר הוועדה למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל סופרפייל, על סמך סקר שערכה לאחרונה הוועדה למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים ואשר הקיף כ-100 מפעלים, המעסיקים עד 110 עובדים כל אחד.

מנחם מציין, כי הסקר מצביע על שיפור יחסי בנושא המחסור בתזרים המזומנים, בהשוואה הסקר שנערך בנובמבר 2003, בו 53% מהמפעלים הקטנים והבינוניים סבלו מבעיית תזרים המזומנים ובהשוואה לסקר שנערך בינואר 2003, בו-71% סבלו מבעייה זו.

יו"ר הוועדה למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים קרא לממשלה להקצות 250 מליון שקל נוספים לקרן לעסקים קטנים, דבר שיסייע לעסקים הקטנים והבינוניים במצוקת המימון והון חוזר בו הם שרויים.

מהסקר של התאחדות התעשיינים עולה, כי למרות זאת, 39% מהמפעלים הקטנים והבינוניים, צופים שיפור בתזרים המזומנים בשנת 2004 כולה; 14% צופים הרעה, ו-47% צופים כי לא יהיה שינוי בבעייה זו.

מהסקר מתברר, כי 24% מהמפעלים הקטנים והבינוניים סבורים כי בעיית המזומנים נובעת מהירידה בהכנסות; 24% נוספים, סבורים כי בעיית המזומנים נובעת מעלייה בהוצאות; 29% מהמפעלים הקטנים והבינוניים סבורים כי בעיית המזומנים נובעת ממוסר תשלומים נמוך ו-20% סבורים כי הקטנת מסגרת האשראי היא זו שפוגעת בבעיית המזומנים. 4% מהמפעלים הקטנים והבינוניים לא חשים כל בעייה כתוצאה ממחסור במזומנים.

מנחם מציין כי מהסקר מתברר, כי 41% מהמפעלים הקטנים והבינוניים טוענים כי המחסור במזומנים פוגע בתשלום לספקים; 13% מהמפעלים הקטנים והבינוניים טוענים כי בעיית המזומנים פוגעת בתשלום משכורות לעובדים; 20% מהמפעלים הקטנים והבינוניים טוענים כי בעיית המזומנים פוגעת בתשלומים לרשויות; 8% מהמפעלים הקטנים והבינוניים טוענים כי בעיית המזומנים פוגעת ביכולת שלהם להיפתח להשקעות חדשות; 12% סבורים שבעיית המזומנים מביאה לעלויות מימון כבדות ויוצרת בעיות אשראי.

מנחם מציין, כי מהסקר מתברר כי מרבית המפעלים הקטנים והבינוניים מגלים אופטימיות זהירה לגבי 2004. 10% מהמפעלים הקטנים והבינוניים צופים במחצית הראשונה של 2004, עלייה משמעותית בהיקף ההזמנות; 50% מהמפעלים הקטנים והבינוניים צופים עלייה מתונה בהיקף ההזמנות; 28% מהמפעלים הקטנים והבינוניים צופים כי לא יחול כל שינוי בהיקף ההזמנות, במחצית הראשונה של 2004; 1% מהמפעלים צופים ירידה משמעותית בהיקף ההזמנות במחצית הראשונה של 2004 ו-11% מהמפעלים הקטנים והבינוניים צופים כי תהיה ירידה מתונה בהיקף ההזמנות.

מנחם מדגיש כי מהסקר של התאחדות התעשיינים מתברר, כי 14% מהמפעלים הקטנים והבינוניים חשים בשיפור מתון במוסר התשלומים ברבע הראשון של 2004; 67% מהמפעלים הקטנים והבינוניים חשים כי לא חל כל שינוי בבעיית מוסר התשלומים, והמצב נשאר כשהיה. 4% חשים כי חלה הרעה משמעותית במוסר התשלומים ו-15% מהמפעלים הקטנים והבינוניים חשים כי קיימת הרעה מתונה בשינוי מוסר התשלומים.

הסקר מגלה עוד, כי 50% מהמפעלים הקטנים והבינוניים סבורים על סמך פעילות מפעלם כי המשק עדיין נמצא במיתון; 10% מהמפעלים הקטנים והבינוניים סבורים כי המשק יצא מהמיתון ו-40% מהמפעלים סבורים שהמשק מצוי בתהליך יציאה מהמיתון.
יצויין, כי בישראל כ-2,200 מפעלים קטנים ובינוניים (המעסיקים יותר מ-5 עובדים כל אחד).