מכירות התעשייה הקיבוצית צפויות להגיע ל- 38 מיליארד שקל

מאיגוד התעשייה הקיבוצית נמסר כי נרשם גידול של 12% במכירות השנה, לעומת שנה שעברה. עם זאת, ישנה ירידה של 7% ברווח התפעולי. בכנס בסימן 100 שנות קיבוץ ידונו בעתיד התעשייה בקיבוצים


00:00 ,03.11.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

מאיגוד התעשייה הקיבוצית נמסר כי נרשם גידול של 12% במכירות השנה, לעומת שנה שעברה. עם זאת, ישנה ירידה של 7% ברווח התפעולי. בכנס בסימן 100 שנות קיבוץ ידונו בעתיד התעשייה בקיבוצים
 
מכירות התעשייה הקיבוצית, כולל המפעלים האזוריים, צפויות להגיע השנה ל- 38 מיליארד שקל, גידול של 12% לעומת השנה הקודמת. כך עולה מאומדן שהכינו באיגוד התעשייה הקיבוצית. הגידול במכירות מאפיין את כל אחד מהמגזרים: המכירות בארץ גדלו ב-13%, הייצוא גדל ב-10% ומכירות חברות הבת של התעשייה הקיבוצית הפועלות בחו"ל צמחו בשיעור הגבוה ביותר של 15%.
 
תחזית המכירות של התעשייה הקיבוצית מתפרסמת לקראת הכנס השנתי של איגוד התעשייה הקיבוצית שיערך ב-25 בנובמבר, ויעמוד בסימן עתיד הכלכלה והתעשייה על יסוד 100 שנות קיבוץ. הכנס יעסוק בעתיד התעשייה הקיבוצית וידונו בו במערכת הפיננסית בארץ ובעולם על רקע ההתאוששות מהמשבר, מקומו של המו"פ בתעשייה המסורתית, סדר העדיפויות בתקציב המדינה והדרכים לחיזוק התעשייה בפריפריה והכלכלה הקיבוצית בעבר, בהווה ובעתיד.
 
מאיגוד התעשייה הקיבוצית נמסר כי, בכנס ישתתפו שר הביטחון, אהוד ברק, שר האוצר, יובל שטיניץ, שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, ח"כ חיים אורון (ג'ומס), נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, יו"ר בנק הפועלים, יאיר סרוסי, המדען הראשי של משרד התמ"ת, דר' אלי אופר, יו"ר פעילים, יורם גבאי, יו"ר מטרוניקס יזרעאל, יונתן בשיא וראש אגף כלכלה בתנועה הקיבוצית, אודי פלד.
 
מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית, עמוס רבין, מסר שהעלייה במכירות נובעת מהגידול בביקושים ברחבי העולם כחלק מההתאוששות האיטית מהמשבר העולמי החריף. עם זאת, עליית מחירי חומרי הגלם והשינויים בשערי החליפין גרמו לשחיקה ברווחיות. על פי הערכת האיגוד יסתכם הרווח התפעולי ב-2.8 מיליארד שקל, ירידה של 7% לעומת שנת 2009, שהייתה שנת שיא עם רווח תפעולי של שלושה מיליארד שקלים.
 
יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית, יונתן מלמד, אמר שהחל מהרבע האחרון של השנה יש ירידה בקצב ההתאוששות ובהיקף המכירות לייצוא. אי הוודאות בכלכלה העולמית נמשך, התנודות בכל השווקים הן חריפות וצריך להיזהר מכניסה לשאננות. מהמנהלים נדרש ניהול נכון של הזדמנויות וסיכונים והתארגנות ותגובה מהירה לשינויים ומשברים עתידיים שעלולים לפרוץ. לקראת סיום השנה אין כל ביטחון אם הרע מכל כבר מאחורינו או שאנו בגלישה לעבר משבר תחתית כפולה. כולנו תקווה שבעתיד הקרוב יתפזרו ענני אי הוודאות ונוכל לחזור למסלול של צמיחה ופיתוח המושתת על חוסן חברתי ועסקי של התעשייה והחברה בישראל ובתנועה הקיבוצית.