לדברי אבי שי, הגידול יוצא הדופן במכירות נובע משילוב של מספר גורמים: הרחבת סל המוצרים שמציעה מכוורת עמק חפר ותחילת שיווק מוצרים חדשים, ובהם "בונבוניירת הדבש", "השישיה המתוקה" ודבש באריזות אישיות, וכן מגידול במכירות הדבש לשימוש באריזות מתנה מוכנות וחתימת הסכמי שיווק משותפים עם שוקולד "השחר העולה" וחברת "פוליבה".
אבי שי הוסיף שלגידול המכירות תרם שינוי בשיטת השיווק של המכוורת מעבודה באמצעות משווק חיצוני אחד לשיווק ישיר על ידי המכוורת לכל הגורמים בשוק. הוא ציין שהגידול במכירות נרשם הן ברשתות השיווק והן בחנויות הפרטיות.
מכוורת עמק חפר היא אגודה שיתופית בבעלות מגדלי דבורים. דבש עמק חפר הוא הראשון בישראל שקיבל לפני כשנה תו תקן ישראלי. הדבש בפיקוח כשרות של חתם סופר בני ברק. בנוסף לדבש הטבעי במבחר טעמים, משווקת מכוורת עמק חפר מוצרי מכוורת נוספים, ובהם: דבש מועשר במזון מלכות, פולן, פרופוליס ודבש מופחת קלוריות.