עובדי המעבדות במכון הוטרינרי הפסיקו לתת אבחונים של שפעת העופות, כלבת, ברוצלוזיס ומחלות אחרות, ומדריכי שירות ההדרכה הפסיקו את פעולות ההיערכות לשפעת העופות וליווי המגדלים בהכנת המשקים
עובדי משרד החקלאות החריפו את העיצומים במחאה על תוכניות הקיצוצים והפיטורים בשירותים הוטרינרים ובשירות ההדרכה. עובדי המעבדות במכון הוטרינרי הפסיקו מתן אבחונים של שפעת העופות, כלבת, ברוצלוזיס ומחלות אחרות.
יו"ר הסתדרות הביוכימאים והמיקרוביולוגים, אשר גולדשלגר, אמר שבשלב זה עובדי המעבדות מבצעים את הבדיקות אולם לא נותנים את התוצאות. במידה והעיצומים יוחרפו יחדלו עובדי המעבדות לחלוטין מעבודתם והדבר עלול לסכן את בריאות הציבור ובעלי החיים, במיוחד בשל הסכנה של התפרצות מחודשת של שפעת העופות.
עובדי משרד החקלאות החלו בשיבושים במתן אישורים ליבוא ויצוא של תוצרת חקלאית ומתן אישורים להעברת בקר וצאן לשחיטה. הוועד הארצי של עובדי משרד החקלאות החל להפעיל ועדת חריגים, אליה זרמו עשרות פניות של יבואנים, יצואנים וחקלאים בבקשה להעניק את האישורים. רפי אליאסי, יו"ר הוועד הארצי של עובדי משרד החקלאות, מסר שהוועד נעתר לחלק מהפניות כדי למנוע נזקים כבדים לחקלאים. הוא הזהיר שאם לא ייפתח מו"מ עם הנהלת משרד החקלאות יוחרפו העיצומים עד כדי השבתה מלאה של המשרד.
יוסף קרסו, יו"ר ועד הפעולה של עובדי שה"מ, מסר שכל עובדי משרד החקלאות התייצבו לעבודתם, אך הם נמנעים ממתן מענה טלפוני לגורמי חוץ, קבלת קהל, טיפול בהעסקת עובדים זרים וחתימה על מסמכים לגורמי חוץ. העובדים לא יעבדו שעות נוספות מעבר לשעות העבודה הרגילות. קרסו ציין שעובדי שה"מ הפסיקו את כל פעולות ההערכות לשפעת העופות ואת ליווי והדרכת החקלאים בתחום זה.
באסיפה של עובדי משרד החקלאות אמר קרסו שהנהלת משרד החקלאות נוקטת במדיניות מכוונת של סחבת כדי "להרדים" את העובדים ולאפשר להם להעביר את תוכניות הקיצוצים והפיטורים.
מחריפים העיצומים במשרד החקלאות
עובדי המעבדות במכון הוטרינרי הפסיקו לתת אבחונים של שפעת העופות, כלבת, ברוצלוזיס ומחלות אחרות, ומדריכי שירות ההדרכה הפסיקו את פעולות ההיערכות לשפעת העופות וליווי המגדלים בהכנת המשקים
00:00 ,01.01.2007
עשוי לעניין אותך
ברוש: שנת 2007 תהיה טובה פחות לתעשייה
ראובן שליסל נבחר ליו"ר ענף המזון באיגוד לשכות המסחר
הושקו מסלולי לימוד חדשים בפקולטה להנדסה בטכניון
הבנק האירופי להשקעות יקצה אשראי בסך מאות מיליוני יורו למימון פרויקטים בישראל
לין: 2006 היא שנה היסטורית מבחינת הישגיה הכלכליים של ישראל
סקר התעשיינים: 15% ממשקי הבית רכשו בשנה האחרונה מזרן