מדד מנהלי הרכש: המשק היצרני ממשיך בהתרחבות

זהו חודש שני שמדד מנהלי הרכש בישראל לחודש אוגוסט 2016 נמצא בהתרחבות ומעבר לכך אף נצפתה התעצמות מרשימה בעוצמת ההתרחבות


13:22 ,15.09.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

משה יחזקאל, יו"ר ארגון מנהלי הרכש, מציין כי זהו חודש שני שמדד מנהלי הרכש בישראל לחודש אוגוסט 2016 בשיתוף בנק הפועלים, נמצא בהתרחבות ומעבר לכך אף נצפתה התעצמות מרשימה בעוצמת ההתרחבות.

 

הערך שנמדד החודש עומד על 57.0% לעומת ערך של 50.1% שנמדד בחודש הקודם  (סדרת נתונים מנוכה עונתיות), עליה של 6.9% לעומת הערך שנמדד בחודש הקודם.  החודש כל הרכיבים המרכזיים והחשובים של המדד נמצאים גם הם בהתרחבות. החודש גם רכיב המחירים עבר להתרחבות. 

 

רכיב ביקושים ליצוא ממשיך זה החודש השלישי ברציפות להימצא במגמת התרחבות והחודש אף נצפתה התעצמות קלה בעוצמה של ההתרחבות. החודש נמדד ברכיב זה ערך של 54.9%. זהו הערך הגבוה ביותר שנמדד ברכיב זה ב – 26 בחודשים האחרונים. מנהלי הרכש מציינים את הגידול בביקושים מארה"ב, מדינות אירופה, סין, מדינות המזרח התיכון ונורווגיה. החלשות השטרלינג היוותה את הסיבה העיקרית להמשך ההתרחבות ברכיב זה. רכיב מחירי חומרי הגלם ממשיך זה החודש הרביעי ברציפות להימצא במגמת התרחבות והחודש אף נצפתה התעצמות נוספת ומשמעותית בעוצמה של ההתרחבות. המשמעות של המצאות רכיב זה בהתרחבות הינה כי קיימת התייקרות במחירי חומרי הגלם. החודש נמדד ערך של 67.1% ברכיב זה והינו הערך הגבוה ביותר שנמדד ברכיב זה בחמש השנים האחרונות.

ברכיב התעסוקה חל החודש שינוי כיוון ולאחר שבעה חודשים ברציפות במגמת התכווצות חצה רכיב זה את קו 50% ועבר להתרחבות. עליית כ"א במפעלים נצפתה בעיקר בפירמות הקטנות והבינוניות ואילו בפירמות הגדולות נצפתה ירידה בכוח האדם.

 

רכיב  תפוקות הייצור ממשיך זה החודש האחד עשר ברציפות להימצא במגמת התרחבות והחודש אף נצפתה התעצמות בעוצמה של ההתרחבות. הערך שנמדד החודש עומד על 59.5% לעומת ערך של 52.2% שנמדד בחודש הקודם, עליה משמעותית של 7.3% לעומת החודש הקודם. המשיבים לסקר מייחסים את המשך ההתרחבות ברכיב זה בעיקר לרמת הביקושים ולעונתיות.

 

רכיב ההזמנות המקומיות ממשיך זה החודש השני ברציפות להימצא בהתרחבות והחודש אף נצפתה התעצמות משמעותית בעוצמה של ההתרחבות. הערך שנמדד החודש עומד על 59.3% לעומת ערך של 54.0% שנמדד בחודש הקודם, עליה נוספת של 5.3% לעומת החודש הקודם. המשיבים לסקר מייחסים את המשך ההתרחבות ברכיב זה בעיקר לעונתיות ולרמת הביקושים.

 

רכיב כמות הרכישות למלאי ממשיך זה החודש השבעה עשר ברציפות להימצא במגמת התכווצות והחודש אף  נצפתה התעצמות בעוצמה של מגמת ההתכווצות. הערך שנמדד החודש עומד על 44.8% לעומת ערך 50.0% שנמדד בחודש שעבר, ירידה משמעותית של 5.2% לעומת החודש הקודם. המשיבים לסקר מייחסים את המשך ההתכווצות ברכיב זה לרמת הביקושים.