מגמה מעורבת בתעשיית המתכת והחשמל. מחד, האטה ניכרת בקצב גידול היצוא ומאידך גידול במכירות לשוק המקומי לאחר 3 שנים של מיתון, תוך קליטת עובדים. כך מסר יאיר וינברגר, יו"ר איגוד תעשיות המתכת והחשמל בהתאחדות התעשיינים, בהסתמכו על סיכום הנתונים ל-9 החודשים הראשונים השנה.
וינברגר ציין, כי מהסיכום מתברר, כי בחודשים ינואר-ספטמבר 2004 גדל יצוא המתכת והחשמל ב-2% בלבד, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. והסתכם בכ-14.3 מיליארד שקל. זאת לעומת קצב גידול ביצוא של כ-4% לשנה בממוצע, בשנים האחרונות.
עוד עולה מסיכום הנתונים, כי לאחר 3 שנים של מיתון חל גידול ריאלי של 9% במכירות הענף לשוק המקומי ב-9 החודשים הראשונים של השנה, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יש לציין שעלייתם הקיצונית של מחירי חומרי הגלם לתעשיית המתכת (בשיעור ממוצע של 85% במהלך השנתיים האחרונות), מנוכה מתוך עלייה זו. המכירות הסתכמו ב-23.8 מיליארד שקל; וינברגר מציין, כי בולט במיוחד הגידול הדרסטי של 85% במכירות ענף כלי הובלה לשוק המקומי בחודשים ינואר – ספטמבר 2004, לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
וינברגר מציין, כי בתשעת החודשים הראשונים של השנה חל גידול של 7% בסך כל מכירות תעשיית המתכת והחשמל לעומת התקופה המקבילה אשתקד. המכירות הסתכמו ב-38 מיליארדי שקלים.
וינברגר קורא לממשלה להאיץ ההשקעות בתשתיות ב-8 מיליארדי שקלים בשנה, מהלך שיביא להעסקתם של כ-2,000 עובדים נוספים בענף. קידום פרויקטים כגון: מכרז התפלה של מקורות בהיקף של כ-120 מיליון דולר, מתקן ההתפלה המתוכנן בחדרה (כ-220 מיליון דולר), שילוב מוגבר של תעשיינים מקומיים בפרויקט נמל הכרמל ובמקטע היבשתי להולכת גז טבעי (פרוייקט של כ-100 מיליון דולר), זירוז פרויקט הרכבת הקלה (גוש דן וירושלים) ועוד, יסייעו לתעשיית המתכת והחשמל לשקם את עצמה לאחר שנים של מיתון במכירות בכלל ולשוק המקומי בפרט. וינברגר רואה בקיצוץ הרכש השקלי של משרד הביטחון לתעשייה המקומית, פגיעה בתשתית לאומית, המהווה מנוף לצמיחה וייצוא.
בהתייחסו למועסקים ציין וינברגר כי לאחר 6 שנים רצופות של ירידה במספר המועסקים בענף, נקלטו בחודשים ינואר - ספטמבר 1,400 עובדים בתעשיית המתכת והחשמל. כיום מעסיק הענף כ-87,700 איש. למרות זאת קיים מחסור חמור של עובדים במספר מקצועות בתעשיית המתכת כגון: רתכים, מסגרים, כווני CNC ועוד, מחסור שאינו מוצא את ביטויו בפעילות ממשלתית להכשרה מקצועית.