מגדלי העופות: ישיבת חירום בעקבות הירידה במחיר העופות

הירידה במחירים נובעת מעודפי יצור בשיעור של כ-10%-15%. מזכיר ארגון מגדלי העופות: שמירה על יציבות במחיר העופות לאורך זמן היא אינטרס גם של הצרכן


00:00 ,14.02.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

הירידה במחירים נובעת מעודפי יצור בשיעור של כ-10%-15%. מזכיר ארגון מגדלי העופות: שמירה על יציבות במחיר העופות לאורך זמן היא אינטרס גם של הצרכן
 
מגדלי העופות ערכו ישיבת חירום בעקבות הירידה במחיר העופות, שהגיעה בימים האחרונים לשיאים חדשים. הירידה במחירים נובעת מעודפי יצור בשיעור של כ-10%-15% שהשוק לא קולט אותם וגורמים למשחטות להוריד מחירים.
 
מזכיר ארגון מגדלי העופות, יעקב כהן, אמר שעל אף שישראל נמצאת במקום השני בעולם בצריכת עוף, יש גבול ליכולת הקליטה של השוק. מזכיר הארגון הוסיף כי הוא פועל מול כל הגורמים בענף להחזרת היציבות בגידול העופות באמצעות תוכנית שבה יהיו שותפים המועצה, המגדלים והמשווקים. כחלק מהתוכנית יקבלו על עצמם המגדלים יצירת מרווחים גדולים יותר בין מחזור גידול למשנהו כדי לצמצם את היצור.
 
מזכיר ארגון מגדלי העופות אמר כי "לא הגיוני שהעוף יהיה זול מקרמבו. שמירה על יציבות בענף ומתן תמורה נאותה לכל העוסקים בו היא אינטרס גם של הצרכן. בטווח הקצר יש שנהנים לקנות עוף בפרוטות אבל בטווח הבינוני והארוך הדבר יביא לקריסה של מגדלים, צמצום היצור בצורה לא מבוקרת והאמרת מחיר. לתנודתיות הזו שאופיינית לכל ענפי החקלאות יש אינספור דוגמאות ומוטב לבלום את רכבת ההרים בהקדם".
 
הצעת ארגון מגדלי העופות להסדרת הענף כוללת מספר מרכיבים: הפסקת בניית לולים חדשים לגידול פטם וצמצום מחזורי הגידול בכל לול לחמישה בשנה תוך כדי התאמת כמויות האפרוחים על ידי מגדלי הרבייה והמדגרות להיקף החדש.
 
היקף היצור של בשר העוף הוא 420-450 אלף טון בשנה, בעוד הביקוש מגיע ל-380-400 אלף טון בלבד. על מנת להחזיר את הוצאות הגידול וההוצאות הנלוות בשיווק צריך המחיר לרשתות להיות 11-12 שקל לקילו לכל הפחות. פערי המחיר יוצרים גירעון בשיעור שנתי של כ-800 מיליון שקל בהכנסות לעומת ההוצאות. זאת במיוחד בשל התייקרות מחירי התערובת בשנה האחרונה.