במכתב אל גב' דורי טוען בר-אל כי אין "לבלבל" את ציבור הצרכנים בישראל בהוזלת מחירי הקמח ב-5% ב-15 לאוגוסט (כמתבקש ע"פ נוסחת העדכון) וחודש לאחר מכן לייקר המחירים בכ-17% - 22%, זאת בשל התייקרות מחירי החיטה והפרמיה בעולם.
מנהל איגוד טחנות הקמח בהתאחדות התעשיינים מבקש איפוא, ממשרד התמ"ת להשאיר את מחירי הקמח ללא שינוי בחודש אוגוסט ובחודש ספטמבר לקזז את שיעור ההתייקרות משיעור ההוזלה. במילים אחרות, בר-אל ממליץ כי ב-15 בספטמבר יועלו מחירי הקמח רק בשיעור שבין 12% ל-15% כמתבקש.
בר-אל מציין, כי זה זמן רב לא היתה "התפרצות" מחירים של חיטה, כפי שמתרחשת בחודש האחרון. שכן, גם שיעור עליית המחירים וגם קצב עליית מחירי החיטה הינם חריגים מאד. ב-7 ביולי 2003 עמד מחיר טון חיטה על 109 דולר, ללא פרמיה; ב-4 באוגוסט הגיע מחיר החיטה ל-127 דולר לטון, וב-8 באוגוסט, הגיע מחיר החיטה כמעט ל-150 דולר לטון. עלייה של יותר מ-30% במהלך 30 ימים.