לראשונה: סימנט תחל לייבא מלט סיגים

החברה הודיעה כי תחל לייבא ארצה מלט סיגים המיועד בעיקר לפרוייקטי תשתיות. זאת לאחר שקיבלה ממכון התקנים תו תקן למלט אותו תרכוש סימנט ממפעלים ביוון. סימנט: נייבא כמאה אלף טון מלט סיגים בשנה


12:55 ,02.09.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

לאחר פתיחת שוק המלט לתחרות על ידי חברת סימנט, החברה הודיעה היום כי תחל לייבא ארצה גם מלט סיגים המיועד בעיקר לפרוייקטי תשתיות. זאת לאחר שקיבלה ממכון התקנים תו תקן למלט אותו תרכוש סימנט ממפעלים ביוון. יצויין כי זו הפעם הראשונה שמלט הסיגים מיובא ארצה ובחברה מסבירים כי הייבוא יתבצע לאור הגידול המתמיד בשנים האחרונות בהקמת פרוייקטים גדולים של תשתיות בישראל ולאור הביקוש הגדל בישראל לסוג זה של מלט.

 

מלט הסיגים נחשב למלט איכותי מאוד וידידותי לסביבה היות והוא בעל ריכוז קלינקר נמוך יותר מסוגי מלט אחרים הנמכרים בישראל. בתהליך הכנת המלט משתמשים בסיגים, תוצר לוואי של תעשיית הפלדה, כאשר שילובם במלט מאפשר לייצר מלט חזק במיוחד. מלט זה מועדף בבניית תשתיות שונות  כגון גשרים,  נמלים, רכבות תחתיות ויציקות גדולות אחרות.

 

הקופה הציבורית תרוויח עשרות מליוני שקלים בשנה מפתיחת תחרות גם בתחום זה

אייל הכט, מנכ״ל סימנט

 

היקף שוק מלט הסיגים בישראל נאמד בכ-300-400 אלף טון בשנה כאשר הגידול בביקושים למלט זה רושם עלייה של 5-10% מדי שנה. הצפי הוא שהמשך תנופת פיתוח התשתיות בישראל בשנים הבאות יביא לגידול משמעותי נוסף בביקושים למלט הסיגים. בסימנט אומרים היום כי בכוונת החברה לייבא ארצה כ-100,000 טונות מלט סיגים בשנה. יצויין כי מאז פתיחת שוק המלט לתחרות, לפני כ-4 שנים, ירדו מחירי המלט האפור בישראל בכ 30%-25%, מספר השחקנים בתחום המלט בישראל זינק משניים לכעשרה והתפתחה תעשייה ענפה של מפעלי בטון, בגדלים שונים, בעיקר בפריפריה.

 

אייל הכט, מנכ״ל סימנט: ״מלט הסיגים נחשב למלט איכותי במיוחד ולכן הוא נמכר בישראל במחירים גבוהים של כ-325 שקל לטון. משרדי הממשלה, החברות הממשלתיות והרשויות המקומיות הם הצרכנים הגדולים ביותר של מלט הסיגים כך שהקופה הציבורית צפויה להרוויח עשרות מיליוני שקלים בשנה מפתיחת תחרות גם בתחום זה. סימנט תמשיך לעשות ככל שביכולתה על מנת להמשיך ולהיות מחוללת התחרות בתחום המלט בישראל תוך שהיא מציעה מגוון גדול ככל האפשר של מוצרים באיכות העולמית הגבוה ביותר״.