לקראת יום העצמאות: עם ישראל יאכל בחג כ-1,000 טון מוצרי בשר ועופות

בדיקה בקרב יצרני הבשר מגלה: עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-10 מיליון מנות המבורגרים, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד. מדובר בבשר בהיקף כספי של כ-20 מיליון ש"ח - גידול של כ-5% לעומת אשתקד


00:00 ,01.05.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

בדיקה בקרב יצרני הבשר מגלה: עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-10 מיליון מנות המבורגרים, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד. מדובר בבשר בהיקף כספי של כ-20 מיליון ש"ח - גידול של כ-5% לעומת אשתקד
 
עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,000 טון מוצרי בשר ועופות. מדובר בכ-10 מיליון מנות של המבורגר, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד - בהיקף כספי כולל של כ-20 מיליוני שקל כמות המהווה גידול של כ-5% לעומת יום העצמאות אשתקד. כך נמסר מהתאחדות התעשיינים בעקבות בדיקה בקרב יצרני הבשר לקראת "חגיגת המנגלים".
 
יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים מדווחים כי מחירו הממוצע של ק"ג בשר מעובד עומד כיום על כ-20 שקל, בדומה ליום העצמאות אשתקד. מחירו הממוצע של ק"ג בשר בקר מעובד עלה בשנה האחרונה ב-20% והוא עומד כיום על 25 שקל.
 
מבדיקת התאחדות התעשיינים עולה כי חודש יום העצמאות ול"ג בעומר הוא חודש שיא במכירות המוצרים הללו ונמכרת בו כמות כפולה בהשוואה לחודש ממוצע.
 
התפתחות "תרבות המנגלים", טוענים יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים, מביאה את המפעלים לפתח מוצרים נוספים שיתאימו לדרך שימוש זו.
 
בהתאחדות התעשיינים מדגישים כי בתחום מוצרי הבשר המעובד והבשר הגולמי ניכרת מודעות הולכת וגוברת למקור הבשר, לאיכותו, ולרמת ההקפדה בתהליך ייצורי.
 
מפעלי הבשר המעובד, אשר בין השאר משווקים גם ליצוא, מקיימים מערכות בקרת איכות ברמה בינלאומיות.
 
מבדיקת התאחדות התעשיינים מתברר כי מפעלים אלו השקיעו בשנים האחרונות כ-200 מיליון שקל בהרחבות מבנים ובציוד חדשני משוכלל המציבים אותם בחזית הטכנולוגיה והאיכות הקיימים בעולם. 
 
בשנת 2005 הסתכם יצוא הבשר המעובד בכ-45.9 מיליון דולר, המהווה גידול של 3.1% לעומת השנה שקדמה לה.