למקומות, היכון, צא

נפתח הרישום לתחרות Future Sport, שמטרתה איתור חברות הייטק ישראליות המציעות פתרונות טכנולוגיים בתחום הספורט


13:15 ,15.12.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

בשבוע שעבר פתחה הנספחות המסחרית של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה הישראלי בלונדון את הרישום לתחרות Future Sport 2015.

 

התחרות נועדה לאתר חברות ישראליות המציעות פתרונות טכנולוגיים לתחום הספורט. 15 החברות הזוכות ישתתפו בביקור בן שלושה ימים בבריטניה, בו ייפגשו עם מוסדות ספורט בריטיים מובילים, ביניהם גופי שידור, אצטדיונים ומועדוני ספורט. התחרות ביוזמת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בלונדון ומכון היצוא.

 

התחרות מיועדת לכל חברה ישראלית אשר לה טכנולוגיות ופתרונות ספורט בתחומים:Player analytics, Image manipulation, Injury prevention, Fan engagement, Interactivity, Monetization wearable sensors  ואחרים.

 

החברות יבחנו על ידי פאנל שופטים מנוסה שיבדוק את מידת חדשנותן והתאמתן לשוק הבריטי.

 

נתן צרור, הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בלונדון: "בריטניה נחשבת לבירת עולם הספורט. חברות ישראליות מפתחות באופן קבוע טכנולוגיות לתחום הספורט, רבות מהן כבר בשימוש בבריטניה. בהמשך להצלחות קודמות בתחום קמעונאות העתיד, ספורט העתיד יהווה חלק מהמותג Future Israel, במסגרתו סקטורים בריטיים מובילים יזכו לחשיפה להתפתחויות הטכנולוגיות בישראל. מותג זה יהווה את פעילות דגל של הנספחות המסחרית בלונדון לאורך השנה, ואנו מקווים שיגדיל את חשיפת החברות הישראליות לשוק הבריטי".

 

לי אבירם שושני, מנהלת ענף ניו מדיה במכון היצוא: "חברות ההייטק הישראליות עובדות ללא הרף על פיתוח פתרונות וטכנולוגיות חדשניות, המשתלבות בכל תחומי החיים. עולם הספורט, הכולל בתוכו את עולמות הפרסום והשידור, הבריאות, המוצרים הלבישים, הניטור והאבטחה, מהווה פוטנציאל עסקי נרחב עבור החברות הישראליות. אני מאמינה כי מכון היצוא, המהווה צומת המרכזת מידע על מגוון רחב של חברות בתחומים הטכנולוגיים השונים, מסוגל לתת מענה לצרכי החברות העוסקות בתחום הספורט על גווניו השונים בבריטניה".

 

יצוין כי תחרות Future Sport היא חלק מאירועי Future Israel – סדרת אירועים שנועדו לקדם טכנולוגיות ישראליות בשוק הבריטי, והינם פרי יוזמה של הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בלונדון.

 

ממנהל סחר חוץ נמסר כי היקף הסחר עם בריטניה עמד ב-2013 על כ-6 מיליארד דולר וב-2014 (עד אוקטובר) על כ-5 מיליארד דולר. היקף היצוא עמד, נכון לאוקטובר 2014, על כ-3.5 מיליארד דולר, עליה של 9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.