לין לחשכ"ל: יש לקצר את תקופת האשראי הנכפית על ידי המגזר הציבורי ב-30 יום

היקף המוצרים והשירותים שמספק המגזר העסקי למגזר הציבורי הוא כ-50 מיליארד שקל. כיום תקופת האשראי היא לפחות 60 עד 90 יום, לעיתים אף 105 יום


00:00 ,04.01.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

היקף המוצרים והשירותים שמספק המגזר העסקי למגזר הציבורי הוא כ-50 מיליארד שקל. כיום תקופת האשראי היא לפחות 60 עד 90 יום, לעיתים אף 105 יום
 
"אחת הבעיות המחמירות כיום את מצוקת האשראי של המגזר העסקי הינה משך התקופה החולפת מיום שבו החברה סיפקה מוצרים או שירותים לגורמים מובילים במגזר הציבורי, ועד למועד קבלת התשלום". כך כתב הבוקר אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לשוקי אורן, החשב הכללי במשרד האוצר, ודרש ממנו לפעול לקיצור תקופות האשראי ב-30 יום על מנת לשפר את מצב הנזילות של מגזר העסקי.     
 
מבדיקה מקיפה שביצע איגוד לשכות המסחר עולה, כי מתום החודש בו סופק המוצר או ניתן השירות, חולפים לפחות כ-60 עד 90 יום קודם שמגיע התשלום בפועל לזכות הספק. במקרים חריגים חולפים אפילו 105 ימים.
 
לדברי לין, "היקף המוצרים והשירותים המוצעים על ידי המגזר העסקי למגזר הציבורי מגיע ללא פחות מ-50 מיליארד שקל. תנאי התשלומים לאספקת המוצרים ושירותים על ידי המגזר הציבורי יוצרים עיוות, לפיו המגזר העסקי מעניק אשראי לגופים הציבוריים. קיצור תקופות האשראי ב-30 יום והקפדה על תשלום במועד, ללא סחבת, תוכל לתרום רבות לשיפור מצב הנזילות של מגזר העסקי".