עו״ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, פתח את ועידת הרכב cars2018 של איגוד לשכות מסחר ואמר כי ״אחת מהבעיות של כולנו הם הפקקים, פקקי התחבורה, פקקי התעבורה בכבישי הארץ, כולנו יודעים היטב מהו המחיר הגבוה שאנחנו משלמים ומשלמים מאוד גבוה, באיכות החיים, איבוד שעות עבודה, תאונות דרכים וגם שימוש מיותר באנרגיה, שזה אומר הרבה כסף למדינה זו. בעיית הפקקים הולכת ומעצימה ונראה כי אין פתרון״.
״אנחנו יכולים להשקיע המון בתעבורה ובכבישים, וזה חשוב. אך הפיצוץ בכבישים ימשיך ויעלה, לא משנה כמה נשקיע, גשרים, כבישים, בין עירוניים, הפקקים יגברו. במדינת ישראל יש לנו מלכוד פשוט, אנחנו קונים הרבה רכבים ונמשיך לקנות. בשנים 2016, 2017 נרכשו 550,000 רכבים והרכישה נמשכת. תקציב המדינה נשען במידה רבה מאוד על רכישת הרכבים. לא יעזור אם נשקיע בתשתיות, הפקקים יעלו. לכן צריך לחשוב בצורה שונה, להבין כי זו לא אחריות רק של משרד התחבורה, זה מחייב גישה כללית״.
על כן, לין הציע רעיון מהפכני: ״אני נוסע בכביש המהיר, מס' 2, מת״א לנתניה, ואני רואה זרם של פקקים מנתניה לת״א, שואל עצמי למה הם נוסעים לת״א? בשביל לעבוד? כן. הם באים לשבת ליד פסי ייצור? לא, הם באים לעבוד עבודה משרדית, למה נוסעים מנתניה לת״א לעשות עבודה משרדית? למה כולם צריכים להצטופף בבניין גדול בת״א? אנחנו לא צריכים ריכוזים של משרדים במקום אחד, אנו צריכים לפזר את זה, שהעובדות והעובדים שגרים בנתניה יעבדו בנתניה. אם נבין שלא צריכים לעבוד פיזית באותו מקום, יש לנו את כל הטכנולוגיה לשנות זאת. אבל כדי שנעשה זאת, אנחנו צריכים לשנות את החשיבה ולהבין שאנחנו לא צריכים להביא את האנשים מהערים השונות אל תוך מרכז העיר, אפשר לפזר את אתרי העבודה וזה יוריד את עומס הפקקים. בדרך זו אנשים לא יגיעו ברכבים לת״א. על הממשלה לאמץ תכנית כלל לאומית עם כל גורמי התכנון להשגת מטרה זו. זה גם יחזק מאד את ערי הלוויין״.
עוד לדברי לין, ״יש מיתוס, נת״צ, מה זה נתיב תחבורה ציבורית? השקענו מאות מיליארדים בתשתיות כבישים וכשאתם תקועים בפקקים בשני נתיבים, הנתיב השלישי פנוי, למה? כי הוא משמש נתיב תחבורה ציבורית. מה זה נתיב תחבורה ציבורית? גוזרים שליש מהתשתית כדי לעודד אנשים להשתמש בתחבורה ציבורית במקום ברכבים פרטיים, אך זה לא עובד, אתם ממשיכים להשתמש ברכבים הפרטים כי אתם לא רוצים להמתין בתחנות האוטובוסים ולהתעכב. היום שני שליש מהתעבורה היבשתית הוא ברכבים פרטיים ואין הצדקה לגזול שליש מהכביש. הנהג הישראלי לא יעבור לתחבורה ציבורית. בואו נתחיל לחשוב אחרת, בואו ננתץ את מיתוס הנת״צ, ונבין שמה שנקרא הסעת המונים, צריך להתמקד רק ברכבות, רכבות פרברים ולא בתנועה יבשתית של מכוניות. התפיסה של תחבורה ציבורית יבשתית נכשלה ותמשיך להיכשל. יש לנו ניסיון של עשרות שנים שלא ייווצר שום שינוי מבני, הנתיבים של תחבורה ציבורית יוקדשו לתנועה מדוללת בעוד שאנו ניתקע בשני הנתיבים הנותרים״.
נציין כי ועידת Cars2018, הוועידה השנתית לענף הרכב והתחבורה בישראל של לשכת המסחר תל אביב והמרכז, התקיימה בסופ״ש האחרון באילת, במלון מלכת שבא. ועידת Cars2018, שהתקיימה זו השנה הרביעית, עסקה בין השאר בשינויים הטכנולוגיים אשר פוקדים את ענף הרכב בישראל ובעולם והשפעתם של מרכזי הפיתוח על עתיד הרכב בישראל; הפאנלים השונים בוחנים מיהם מותגי העל של תעשיית הרכב העולמית הצובעים את השוק הישראלי והאם הרכב החשמלי העתידי כבר כאן; כמו כן, הועידה עוסקת גם ברגולציה בענף, ובוחנת האם היא עוצרת את מוסכי ההסדר.