לין: התיקון לחוק חובת המכרזים ישנה את מפת העסקים בישראל

נשיא איגוד לשכות המסחר מציין כי "נתח כלכלי של כ-50 מיליארד שקל בשנה ייפתח בפני עסקים קטנים ובינוניים". את בעקבות סיום הדיונים בוועדת החוקה בכנסת


00:00 ,17.03.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא איגוד לשכות המסחר מציין כי "נתח כלכלי של כ-50 מיליארד שקל בשנה ייפתח בפני עסקים קטנים ובינוניים". את בעקבות סיום הדיונים בוועדת החוקה בכנסת
 
"התיקון לחוק חובת המכרזים ישנה את מפת העסקים בישראל. מדובר בצעד משמעותי להגברת התחרותיות והשוויון בחברה הישראלית. הדבר מהווה מסר מצד המחוקק לעורכי המכרזים שהגיע הזמן לשינוי תפיסתי וחשיבתי. הוא גם מתיישב עם המדיניות המוצהרת של הממשלה בדבר עידוד וקידום עסקים קטנים ובינוניים.
 
נתח כלכלי בהיקף של קרוב ל-50 מיליארד שקל בשנה - היקף העבודות המוצעות היום על ידי משרדי הממשלה, החברות הממשלתיות וקופות החולים, שהיה עד היום חסום בשל תנאי סף מלאכותיים ולא ענייניים - יפתח בפני עסקים קטנים ובינוניים."
 
כך אמר היום אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בעקבות סיום הדיונים בוועדת החוקה לקראת קריאה שנייה ושלישית במליאה של הצעת חוק פרטית של ח"כ סטס מיסז'ניקוב, שתקל על עסקים קטנים ובינוניים להשתתף במכרזים ממשלתיים וציבוריים.
 
לדברי לין, שהוביל בשנת 1992 את חקיקתו של חוק חובת המכרזים בזמן שכיהן כיו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, "מדובר בתיקון חשוב מאוד, אשר יבטל קיפוחם של עסקים קטנים ובינוניים במכרזים ציבוריים ויבטיח קיום תחרות אמיתית ומתן אפשרות לעסקים קטנים ובינוניים לזכות באופן הוגן בחלק מעוגת העסקים של המגזר הציבורי."
 
לין הביע את הערכתו במכתב ליו"ר ועדת חוקה, ח"כ מנחם בן ששון, וליו"ר וועדת הכספים, ח"כ סטס מיסז'ניקוב: "אין ספק כי הנוסח במתכונתו הנוכחית מהווה התקדמות עצומה בהשגת המטרה המרכזית של חוק חובת המכרזים: "מתן הזדמנות שווה לכל אדם". וכן הביע תקוותו כי עורכי המכרזים במגזר הציבורי ומערכת בתי המשפט ייטיבו להבין את כוונת המחוקק ואת משמעותו האמיתית של המסר הטמון בתיקון לחוק.