לין: "השינויים בחוק חובת המכרזים פוגעים קשות בעסקים הקטנים והבינוניים"

נשיא איגוד לשכות המסחר אמר את הדברים בפני ועדת הכלכלה של הכנסת והדגיש כי השינויים נעשו ללא התייעצות עם נציגי המגזר העסקי. כזכור, השינויים אושרו השבוע על ידי הממשלה


00:00 ,18.04.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא איגוד לשכות המסחר אמר את הדברים הבוקר בפני ועדת הכלכלה של הכנסת והדגיש כי השינויים נעשו ללא  התייעצות עם נציגי המגזר העסקי. כזכור, השינויים אושרו השבוע על ידי הממשלה
 
"המלצות הוועדה הבינמשרדית לשינויים בחוק חובת המכרזים, שאושרו השבוע על ידי הממשלה, תגרומנה לפגיעה קשה ביותר בעסקים קטנים ובינוניים שזכאים להתמודד במכרזים ממשלתיים".  כך אמר הבוקר, אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בהופיעו בוועדת הכלכלה של הכנסת שדנה בנושא.
 
הממשלה אישרה בתחילת השבוע העלאת הרף הכספי המאפשר פטור ממכרז מ-700 אלף שקל ל-4 מיליון שקל. לדברי לין, משמעות ההחלטה היא שחלק גדול מהרכש הממשלתי יבוצע שלא באמצעות מכרזים.
 
לדברי לין, הוועדה הבינמשרדית שגיבשה את ההמלצות בנושא, שגתה בכך שלא קיימה דיון רציני ומקיף עם נציגי המגזר העסקי. "הדבר חמור שבעתיים לאור העובדה שהממשלה היא עדיין הקניין הגדול ביותר במשק הישראלי."
 
חוק חובת מכרזים אושר בכנסת בשנת 1992 ביוזמתו של לין, שכיהן בשעתו כיו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת. לין הדגיש כי, לחוק היו שלוש מטרות מרכזיות: 1. למנוע רכישות חפוזות ובלתי אחראיות של הממשלה; 2. להבטיח שעוגת העסקים של המדינה תתחלק באופן שוויוני במגזר העסקי ולא רק על פי שיקולי מקורבים; 3. להבטיח חיסכון בעלויות.
 
לדברי לין, חברי הוועדה מתעלמים מעקרון היסוד של החוק לפיו הממשלה לא תתקשר, אלא על פי מכרז פומבי שנותן לכל אדם הזדמנות שווה להשתתף בו. "על חברי הוועדה להבטיח השתתפות גדולה יותר של עסקים קטנים ובינוניים במכרזים בהתאם להמלצות הוועדה הבינמשרדית שמנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, היה בין מקימיה ותכליתה – להסיר חסמים מלאכותיים במכרזים".