לין: הסכם השכר בבנק ישראל יערער את מבנה השכר בשירות הציבורי

נשיא איגוד לשכות המסחר טוען כי "ההסכם יצור אפליה חמורה בשירות הציבורי, תוך מתן יחס מועדף ובלתי מוצדק לעובדים במוסד אחד". "יש גבול עד כמה מותר למדינה להרחיק לכת על מנת לרצות את נגיד בנק ישראל


00:00 ,04.07.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא איגוד לשכות המסחר טוען כי "ההסכם יצור אפליה חמורה בשירות הציבורי, תוך מתן יחס מועדף ובלתי מוצדק לעובדים במוסד אחד". "יש גבול עד כמה מותר למדינה להרחיק לכת על מנת לרצות את נגיד בנק ישראל"
 
"את הסכם השכר בבנק ישראל אסור לראות רק בהיבט הצר של פתרון בעיות עכשוויות, אלא על פי מידת השפעתו על כל מבנה השכר בסקטור הציבורי ובשירות המדינה." כך אמר אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בתגובה לידיעות אודות חתימת ההסכם עם בנק ישראל.
 
"בהיבט לטווח ארוך הקביעה כי 68 בכירים בבנק ישראל העובדים במשרות שונות בעלות אופי כלכלי בעיקרן יקבלו שכר ברמה של מנכ"ל במשרד ממשלתי היא הרסנית למשק. היא מזעזעת את כל מבנה השכר במגזר הציבורי, והמחיר שהמדינה תצטרך לשלם יהיה גבוה מדי."
 
"יש גבול עד כמה מותר למדינה להרחיק לכת על מנת לרצות את נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר. נושא זה מן הראוי שלא יוחלט רק ברמת משרד האוצר, אלא בישיבת הממשלה כולה וגם בכנסת ישראל."
 
כדאי היה מאוד שראש הממשלה ישקול מחדש את כוונתו להנחות את הממונה על השכר ליצור פרצה כה מרחיקת לכת.
 
לדבריו, "קשה להבין על בסיס מה מוצדק ליצור אפליה כה משוועת של עובדי ארגון אחד לעומת ארגונים אחרים בשירות הציבורי. האומנם אחריותו או כישוריו של כלכלן בבנק ישראל גבוהים יותר הנדרשים מאלו של מנהל כללי במשרד ממשלתי? כמות העבודה הנדרשת ממנהל משרד ממשלתי היא ללא ספק רבה יותר מזו הנדרשת מכלכלן בבנק ישראל."