עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, שכיהן בעברו כממונה על הכנסות המדינה, אמר הבוקר כי המלצות ועדת טרכטנברג בציר מס החברות לוקות באופן בסיסי וכי הממשלה תהיה חייבת להתייחס לכך בדיוניה.
"מצד אחד, מומלץ להעלות את מס החברות לכלל המגזר העסקי מ-24% ל-25% כאשר מדובר בתוספת הכנסה של 700 מיליון שקל שלא תמומש ומצד שני, מקבעים הטבת מס מופלגת וסלקטיבית הניתנת למפעלי התעשייה המבוססים והעשירים בישראל", אמר.
הוא הדגיש כי מדובר בהטבת מס הניתנת ישירות למפעלי תעשיה המייצאים 25% מתוצרתם וזאת אפילו אם יסגרו מפעלים ויפטרו עובדים. "חברות כאלה ישלמו מס חברות של 12% אם הן ממוקמות במרכז הארץ ומס של 6% כאשר הן בפריפריה. ולא רק זאת, אם הבעלים ימשכו דיבידנד הם ישלמו מס של 15% בלבד לעומת מס של 25% המוטל על כלל המשק. הטבה שנועדה פעם לעידוד השקעות הון הפכה להטבה של הייצוא התעשייתי נטו."
לין הוסיף כי בתחום זה וועדת טרכטנברג לא הבינה מספיק את מבנה המשק וכיווני התפתחותו ואף לא למדה מניסיון התפתחות הכלכלה בעשור האחרון: "כתוצאה מהפחתת מס החברות מגזר המסחר והשירותים כמעט והכפיל עצמו וצמח ב-90% בעשור החולף. הוא הוסיף 427 אלף מקומות עבודה לעומת לא יותר מ-20 אלף מקומות עבודה שנוספו במגזר התעשייה. העלאת מס החברות תפגע בצמיחה, תשדר מסר שלילי למגזר העסקי ולא תוסיף מאומה להכנסות המדינה - להפך, היא תביא להפחתה בהן."
לדבריו, "הוועדה גם לא השכילה להבין כי המגזר העסקי אשר 65% ממנו הם מגזר המסחר והשירותים כולל מאות אלפי חברות קטנות ובינוניות אשר ביניהן כמה עשרות אלפי חברות הנאבקות מדי שנה על קיומן. לעומת זאת, הוועדה לא מצאה לנחוץ לקיים דיון רציני ויסודי באיזו מידה מוצדק להעניק הטבת מס של 5.5 מיליארד שקל דווקא למפעלי התעשייה החזקים והמבוססים בישראל."