כמו כן נרשמה בחודשים נובמבר 2008 - ינואר 2009 ירידה של 10.3% בייצור התעשייתי ללא ענפי הטכנולוגיה העלית
ירידה של 3.2% בייצור התעשייתי וירידה של 10.3% בייצור התעשייתי ללא ענפי הטכנולוגיה העלית; ירידה של 16.5% בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית. בשלושת החודשים האחרונים: ירידה של 2.6% במספר משרות השכיר בתעשייה. מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נמסר כי נתונים ראשוניים אלה מבוססים על מדגם מפעלי תעשייה שבהם משרת שכיר אחת לפחות.
השינויים במדד הייצור התעשייתי הינם אומדן לשינויים בערך המוסף בענפי התעשייה. מדד הייצור התעשייתי מחושב בעיקר על-פי אינדיקאטורים של פדיון במחירים קבועים וכמויות ייצור מוצרים. הפדיון במחירים קבועים מתקבל מניכוי, לפי ענף, של נתוני הפדיון במחירים שוטפים במדד המחירים הסיטוניים של תפוקת התעשייה ליעדים מקומיים (בשקלים) ומדד מחירי היצוא (בדולרים). לרבע הרביעי של 2008 חושב מדד מחירי יצוא תעשייתי ללא יהלומים המצביע על ירידה של 6% בדולרים. כתוצאה מירידה זו חל שינוי במדד הייצור התעשייתי לחודשים אוקטובר-דצמבר לעומת הנתונים שהתפרסמו לפני כחודש.
מהלמ"ס נמסר עוד כי נתוני היצוא הנכללים בחישוב מדדי תעשייה ובכללם מדד הייצור התעשייתי עשויים להיות שונים מנתונים המדווחים למכס בגלל שיטות של התחשבנויות בחברות רב-לאומיות.