לדברי רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא: "הפתרון המדיני למשבר בסוריה מחזק שוב את השקל, בהמשך למגמה שהצטיירה החל מסוף שנת 2012. מגמה זו גוררת שחיקה עקבית ומתמשכת ברווחיהם של היצואנים הישראלים ומצמצמת את כושר התחרות שלהם מול מתחריהם בחו"ל".
במכון היצוא מציינים לטובה את מאמציו של בנק ישראל לבלימת התחזקות השקל באמצעות רכישות מט"ח, עם זאת רמזי גבאי, קורא לממשלה ולבנק ישראל להפעיל כלים נוספים לבלימת התחזקות שער השקל: הטלת מס על העברות הון פיננסיות קצרות טווח למשק, ביטול פטור על הכנסות ריבית מאג"ח לטווח בינוני וארוך הניתן למשקיעים זרים, גביית תשלומי מס של חברות ייצוא או רווחים ממכירת חברות למשקיעים מחו"ל בדולרים במקום בשקלים, וגידור החוב הלאומי במט"ח, המוערך בכ 30 מיליארד דולר, באמצעות עסקאות עתידיות.
בנוסף קורא גבאי לממשלה לתקצב עוד השנה מקצה נוסף של הקרן לעידוד השיווק בכ -200 מיליון ₪ על מנת לעודד יצואנים קטנים ובינוניים להגדיל השקעותיהם במאמצי השיווק והחדירה לשווקים הבינלאומיים. כזכור, הממשלה חידשה את פעילות הקרן לפני כשנה, כ 350 בקשות הוגשו לקרן בהיקף של כ 430 מיליון ש"ח שעקב אילוצי תקציב אושרו מתוכן רק אחוזים בודדים.
במכון היצוא מציינים כי כל תיסוף של 5% שחל בשער החליפין הריאלי של השקל גורר פגיעה בהיקף של כ- 750 מיליון דולר ביצוא הישראלי בטווח של 8-14 חודשים.