יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים: לאחר 3 שנים של קיפאון - תעשיית המזון יוצאת מהמיתון

בשנת 2004 נקלטו כ-700 עובדים, המכירות גדלו ריאלית ב-4% והסתכמו בכ-42 מיליארדי שקלים; התרחבות של 20% בפער השלילי בין יצוא המזון לבין היבוא


00:00 ,31.01.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

בשנת 2004 נקלטו כ-700 עובדים, המכירות גדלו ריאלית ב-4% והסתכמו בכ-42 מיליארדי שקלים; התרחבות של 20% בפער השלילי בין יצוא המזון לבין היבוא
 
לאחר 3 שנים של קיפאון, תעשיית המזון יוצאת מהמיתון. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה-קולה).
 
מסיכום הנתונים ל-2004 על תעשיית המזון מתברר כי לאחר 3 שנים של קפאון, בשנת 2004 נקלטו בענף המזון כ-700 איש – גידול של 1.3% לעומת השנה שקדמה לה. בתעשיית המזון מועסקים כיום כ-56,700 עובדים.
 
קוברובסקי הוסיף, כי מכירות ענף המזון גדלו ריאלית בשנת 2004 ב-4% לעומת השנה שקדמה לה והסתכמו בכ-42 מיליארדי שקלים.
 
בתוך כך גדלו ריאלית אשתקד מכירות המזון לשוק המקומי ב-3.6% והסתכמו בכ-39.5 מיליארדי שקלים. קוברובסקי מעריך, כי בשנת 2005 צפוי גידול נוסף של כ-6.5% במכירות הענף לשוק המקומי.
 
יצוא ענף המזון, משקאות וטבק גדל בשנת 2004 בכ-11% דולרית לעומת השנה שקדמה לה והוא הסתכם בכ-566 מליוני דולרים.
 
עם זאת, חל בשנת 2004 גידול חד של כ-15% ביבוא המזון שהסתכם בכ-975 מליוני דולרים.
 
קוברובסקי מציין, כי הסיבות העיקריות לגידול ביצוא הינן היציאה בהדרגה מהמיתון העולמי, פעולות ממוקדות להגברת יצוא הענף, המיתון המקומי אשר הביא חברות רבות לחפש אחר שווקים אלטרנטיביים.
 
להערכתו בשנת 2005 צפוי גידול דולרי של כ-11.5% ביצוא המזון.
 
יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים הביע דאגה מכך שבשנת 2004 גדל ב-20% הגרעון המסחרי של הענף, (הפער בין יבוא המזון ליצוא) שנאמד בכ-409 מליוני דולרים.
קוברובסקי הדגיש כי למרות העובדה שתעשיית המזון יוצאת מהמיתון – ירדו בשנת 2004 ההשקעות של הענף בציוד מיבוא ב-8% לעומת 2003 והם הסתכמו בכ-685 מליוני שקלים.
 
הוא הדגיש כי תעשיית המזון זקוקה להמשך ההשקעות ולפיתוח שווקים בחו"ל, זאת כדי להבטיח שהשיפור ישאר יציב ורציף לאורך זמן.