״זו בושה שמפעלים לא מקבלים עד היום גז טבעי. הסיבה לכך היא ההפרטה. ההפרטה הייתה טעות. זה לא הגיוני שיש מפעל בלוד, שמתחנן לגז ולא מקבל, ויש מפעל בנהריה שגם מחכה לגז טבעי ולא מצליח לגרום לחברת החלוקה להגיע אליו למפעל. לכן הממשלה צריכה לקחת את האחריות לסיפור הזה ולוודא כי כל מפעל בישראל יקבל גז טבעי. זו החובה של המדינה כלפי התעשייה שלה", כך אמר יו״ר ועדת הכלכלה של הכנסת, מיכאל ביטון, בוועידת התעשייה וההייטק של התאחדות התעשיינים באילת.
ח״כ מיכאל ביטון גם התייחס לתעשיית ההייטק הישראלית, ואמר שצריך לזכור שהתעשייה היא המקור לחוסן הכלכלי של מדינת ישראל. ״זה נכון שאנחנו רוצים את ׳חגיגת ההייטק׳, וזה נהפך לחלק מהאתוס הישראלי שלנו ביחד עם הסייבר. אבל לא הכל יכול להיות הייטק ולא הכל יכול להיות סייבר- גם צריך לשמור על התעשייה שלנו. צריך לזכור שהתעשייה מעסיקה מאות אלפי עובדים והיא הבסיס ליציבות הכלכלית שלנו״.
יו״ר ועדת הכלכלה ביטון הוסיף ואמר כי יש להיזהר מיבוא מוגזם ובמקביל לשמור על יכולות הייצור של מדינת ישראל. ביטון סיפר כי ״יש את הסיפור של נגב קרמיקה- מפעל הקרמיקה היחידי שהיה בישראל, והיום בגלל יבוא מוגזם הוא נסגר. ועכשיו כבר אי אפשר לייצר קרמיקה בישראל - איבדנו את היכולת הזו. ומילא זה היה מוריד את המחירים, אבל המחירים ירדו? לא, הם רק עלו כי גם אין תחרות. וזה צריך להיות לנו למשל, שיש תעשיות שצריך לשמור עליהן ולא לאבד אותן. לדוגמה מזון. מזון זו תעשייה שאסור לנו לוותר עליה, זה מוצר חיוני. כך גם מתכות והרשימה לא נגמרת. כל מדינה שרוצה לשמור על החוזק שלה צריכה לשמור על התעשייה המקומית וכוח הייצור שלה. תעשייה משגשגת זה חוסן לאומי. ניתן לחזק את התעשייה ולעזור לה גם באמצעות הפחתת הרגולציה. אין סיבה שייקח 5 שנים לקבל היתר בסיסי לפתיחת מפעל - זה צריך לקחת 3 חודשים. כל רשות מקומית שרוצה שיקום מפעל בתחומה, צריכה לפעול למען אותו מפעל ולעזור לו להתגבר על הרגולציה, לא להקשות עליו״.
ביטון גם התייחס לנושא החינוך הטכנולוגי ואמר כי יש להתחיל לפתוח מגמות טכנולוגיות ומקצועיות בבתי ספר עיוניים, בכדי ליצור את כוח העבודה העתידי של התעשייה. ״בבית ספר עיוני בפינלנד יש חדר נגרות ו-CNC ורתכות. הם רואים במקצועות האלו מקצועות טובים. ככה זה צריך להיות גם בישראל - צריך להכניס לבתי הספר המקצועיים מגמות מקצועיות. בנוסף צריך לבצע הכשרה במפעלים - הכשרה שמתאימה לצרכי החברה על פי הביקוש״.