כ-50 בכירים בתעשיית המזון בארץ השתעשעו במשחקי מעבדה בסדנא שערכה חברת מילודע בכנס: "מזון בעידן החדש"תוך ניסוי וטעייה למדו הטכנולוגים ומהנדסי מזון הבכירים על חשיבותה של בדיקה חדשה הנערכת במילודע, המגדילה משמעותית את היכולת לדייק בקביעת חיי המדף של מוצרי מזון
כ-50 בכירים מתחום המזון הגיעו לסדנא שהעבירה מילודע בכנס "מזון בעידן החדש" הכנס השנתי המרכזי בתעשיית המזון שנערך החודש בת"א. בסדנא נערכו הרצאות בנושא פעילות מים והוצגו המכשירים הבולטים במעבדה לבדיקה זאת, ביניהם מכשיר ה- Aqua Lab. המשתתפים בסדנא הופתעו לגלות כי כמות המים בסוכר לבן קטנה מכמות המים בסוכר חום. במשימות שקיבלו היו צריכים לשער מה כמות המים הפעילים במוצרי מזון כמו סוכר, קמח, תבלינים, עוגות ועוד ולאחר מכן בדקו את הכמות המדויקת בעזרת מכשירי המעבדה.
בין משתתפי הסדנא היה מרגש לראות גם את פרופ' חיים מנהיים שקיבל פרס על מפעל חיים. פרופ' מנהיים היה בעבר מרצה של ד"ר משה ורמן וד"ר רונית בן אברהם ממעבדות מילודע אשר הרצו בסדנא ושמח לשמוע מתלמידיו על המכשור החדש לבדיקות אלו.
במילודע מסבירים את הקשר בין מים לבין קלקול מוצרי מזון, אבקות, טבק ועוד. ד"ר רונית בן אברהם, מנהלת המעבדה המיקרוביולוגית במילודע: "קלקול מיקרוביאלי קשור לנוכחות מים פעילים, לכן בדיקה של פעילות מים (AW) במוצר מאפשרת להעריך את חיי המדף שלו".
בדיקת פעילות המים במוצר נערכת לראשונה בארץ במעבדות מילודע. הבדיקה היא מיידית ומאפשרת תוצאה מהירה ואמינה תוך דקות. נוסף על קלקול מיקרוביאלי, יכולים מים חופשיים במזון לגרום להיווצרות גבישים ולהשפיע על זרימת אבקות. לכן משתמשים בקביעת AWגם באבקות דבקים וטבק. כמו כן לחזות קלקול כימי כגון השחמה וחמצון.
מילודע מקבוצת מילואות הינה חברה מסחרית ובה שלוש מעבדות לבקרת איכות: כימית, ביולוגית, וטרינרית, בתחומים: מזון, מים, התקנים רפואיים, קוסמטיקה, וטרינריה וחקלאות