כך עולה מניתוח של אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים. ברבע השלישי של השנה נרמה ירידה ריאלית של 2% לעומת העלייה של 1.4% ברבע השני של 2010
מניתוח רבעוני של יבוא סחורות שערך אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים עולה כי, חודשה הירידה בייבוא חומרי הגלם לתעשייה. ברבע השלישי של 2010 נרשמה ירידה ריאלית של 2% בייבוא חומרי הגלם לתעשייה, לאחר עלייה של 1.4% ברבע השני של השנה, שהסתכם בכ-5.6 מיליארד דולרים.
מאגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים נמסר כי, בשל הנסיגה המחודשת, רמת יבוא חומרי הגלם ברבע השלישי של השנה נמוכה בכ- 1% זאת בהשוואה לרבע השני של 2008, התקופה שלפני פרוץ המשבר הכלכלי.
יצוין כי, הירידה בקצב גידול יבוא חומרי הגלם ברבע השלישי של 2010, נגזרה ברובה מירידה בייבוא מוצרי מזון גולמיים (14%-), ברזל ופלדה (10%-) וכימיקלים (5%-). זאת, לצד נסיגה ביבוא מתכות יקרות (21%-) ובדים וחוטים (11%-).
מנגד, נרשמה עלייה חדה ומחודשת בייבוא עץ ומוצריו (18%), לצד עלייה בייבוא חומרי גלם לתעשיית הנייר (6%), מתכות אל-ברזליות (2%), גומי ופלסטיקה (1%) וחומרי גלם לתעשיית מכונות אלקטרוניקה (1%).
חודשה הירידה בייבוא חומרי גלם לתעשייה
כך עולה מניתוח של אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים. ברבע השלישי של השנה נרמה ירידה ריאלית של 2% לעומת העלייה של 1.4% ברבע השני של 2010
00:00 ,31.10.2010
עשוי לעניין אותך
ישראל תכהן כנשיאת תכנית המו"פ האירופית יוריקה
52 נציגי דרום קוריאה הגיעו לביקור גומלין בישראל
עלייה של 7% בייצור התעשייתי בחודשים יוני-אוגוסט
סטף ורטהיימר קיבל פרס אוסלו לעסקים למען שלום
שת"פ בין קוריאה לישראל בשוק הפלדה
האטה בקצב צמיחת התעשייה בחודשי יוני-יולי 2010