חדש: בדיקת DNA במעבדה תאפשר זיהוי מקור הבשר
מעבדת בקטוכם בנס ציונה החלה להפעיל שרות חדש מסוגו של בדיקת מקור הבשר באמצעות ד.נ.א. בדיקה זו מוכיחה מעבר לכל ספק מאיזה בעל חיים מקורו של הבשר: עוף, הודו, בקר, צאן או בעל חיים שאינו כשר
00:00 ,26.10.2003
הבדיקה תזהה מעל לכל ספק אם מקור הבשר הוא עוף, בקר, צאן או בעל חיים לא כשר
מעבדת בקטוכם בנס ציונה החלה להפעיל שרות חדש מסוגו של בדיקת מקור הבשר באמצעות ד.נ.א. בדיקה זו מוכיחה מעבר לכל ספק מאיזה בעל חיים מקורו של הבשר: עוף, הודו, בקר, צאן או בעל חיים שאינו כשר.
סמנכ"ל מעבדת בקטוכם, צחי סקלסקי, אמר שהבדיקה תאפשר לחנויות ומסעדות הרוכשות בשר וכן לגופים מפקחים בתחום המזון לוודא שמקורו של הבשר שהם מקבלים זהה להצהרות המשווק. כמו כן ניתן יהיה לבצע שורת בדיקות נוספות של הבשר כדי לבדוק את טיבו ואיכותו.
חלקו של הבשר מ"שחיטה שחורה" המשווק בדרך בלתי מוסדרת הוא מהגבוהים במדינות המערב וזאת בשל הקושי בפיקוח בשטחי הרשות הפלשתינאית. במספר מקרים בעבר גילו רשויות הפיקוח של משרד החקלאות והרשויות המקומיות הונאות שסיכנו את בריאות הצרכנים. בחלק מהמקרים נמכר בשר ממקור לא ידוע במסעדות יוקרתיות וחנויות מוכרות.
במעבדת בקטוכם מתכוונים להרחיב את השימוש בבדיקות DNAבמזון ובעתיד לגלות בדרך זו אם מוצרי מזון עברו הנדסה גנטית, וזאת לטובת צרכנים המעונינים להמנע ממזון שעבר שינוי גנטי.
מעבדת בקטוכם בנס ציונה החלה להפעיל שרות חדש מסוגו של בדיקת מקור הבשר באמצעות ד.נ.א. בדיקה זו מוכיחה מעבר לכל ספק מאיזה בעל חיים מקורו של הבשר: עוף, הודו, בקר, צאן או בעל חיים שאינו כשר.
סמנכ"ל מעבדת בקטוכם, צחי סקלסקי, אמר שהבדיקה תאפשר לחנויות ומסעדות הרוכשות בשר וכן לגופים מפקחים בתחום המזון לוודא שמקורו של הבשר שהם מקבלים זהה להצהרות המשווק. כמו כן ניתן יהיה לבצע שורת בדיקות נוספות של הבשר כדי לבדוק את טיבו ואיכותו.
חלקו של הבשר מ"שחיטה שחורה" המשווק בדרך בלתי מוסדרת הוא מהגבוהים במדינות המערב וזאת בשל הקושי בפיקוח בשטחי הרשות הפלשתינאית. במספר מקרים בעבר גילו רשויות הפיקוח של משרד החקלאות והרשויות המקומיות הונאות שסיכנו את בריאות הצרכנים. בחלק מהמקרים נמכר בשר ממקור לא ידוע במסעדות יוקרתיות וחנויות מוכרות.
במעבדת בקטוכם מתכוונים להרחיב את השימוש בבדיקות DNAבמזון ובעתיד לגלות בדרך זו אם מוצרי מזון עברו הנדסה גנטית, וזאת לטובת צרכנים המעונינים להמנע ממזון שעבר שינוי גנטי.
עשוי לעניין אותך
חברת Kuehne & Nagel קוטפת תארים על פעילותה באזור אסיה והפסיפיק
משרד התמ"ת: משבר הסארס לא השפיע על היצוא הישראלי לסין
כנס שרי הסחר של ה-WTO ננעל תוך חילוקי דעות בין גושי המדינות המפותחות למתפתחות
שרגא ברוש: 30 שרי חקלאות ו– 25 משלחות עסקיות יהיו אורחי מכון היצוא בתערוכת אגריטך 2003
הוקם פורום להעמקת היחסים הכלכליים בין ישראל והודו
אסיה מובילה את מגזר הובלת המטענים באוויר