ועדת מגנ"ט בראשות המדען הראשי אישרה פעילות של 3 מאגדים חדשים

ועדת מגנ"ט בראשות, המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, החליטה בישיבתה האחרונה לאשר הפעלת 3 מאגדים (קונצורסיום) חדשים שיעסקו בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות חדשות שיהוו אבני בנין לקווי המוצרים של השנים הבאות


00:00 ,25.01.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
היקף הפעילות שאושרה מוערכת בכ – 225 מיליון ₪ במשך 3 שנים

ועדת מגנ"ט בראשות, המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, החליטה בישיבתה האחרונה לאשר הפעלת 3 מאגדים (קונצורסיום) חדשים שיעסקו בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות חדשות שיהוו אבני בנין לקווי המוצרים של השנים הבאות.

שלושת הנושאים של המאגדים החדשים מציגים פסיפס גדול מאוד של חברות מתחום התקשורת וה- Homeland Security, תחומים בהם לישראל יתרון יחסי בשווקים הבינלאומיים. פיתוח טכנולוגיות חדשות יאפשר לשמר ולהעצים את היתרון הזה.

להלן פרטים אודות המאגדים שאושרו:

גילוי אובייקטים חשודים מרחוק במעברי גבול – המאגד כולל את החברות המובילות בישראל בתחום מערכות הגילוי וההתרעה ביחד עם חברות צעירות וגופי מחקר עם יכולות טכנולוגיות מתקדמות בתחום זה ובין היתר כולל את החברות: אלביט מערכות, רפא"ל, נייס מערכות, תעשייה אוירית, ICTS, הטכניון וכן 12 חברות וגופי מחקר נוספים בעלי יכולות טכנולוגיות מתקדמות בתחום זה.
מטרת הפרויקט היא לאפשר לכוחות ביטחון ואבטחה - לזהות אנשים, מטענים וחומרי נפץ, המעוררים חשד לפעילות עוינת בתוך מבנה מבעוד מועד.

REMON, תקשורת ניידת עתידית – המאגד מובל על ידי חברות "אלווריון" ו-"ראנקום" והוא כולל קבוצות מחקר רבות מכל מוסדות האקדמיה בארץ, ו-8 חברות נוספות כמו "סלטרה", "מודם ארט", "נומדאקסס", "פארטיצ'ובה", "רפאל" ו "סכימה".
מטרת המאגד היא לפתח מרכיבים מהותיים בדור הבא של התקשורת הניידת שיאפשרו לשפר את יעילות הרשת פי 100 יחסית לדור הנוכחי.

ISRC, תקשורת אלחוטית רחבת סרט לטווחים קצרים מאוד – המאגד התגבש סביב קבוצה גדולה של חברות הפועלות בתחום תקשורת הרדיו כמו גם גופי המחקר המובילים באקדמיה ובהם: "פארטיצ'ובה", "מטלינק", "אלביט מערכות", "אנברה", "וויביון" "פולסיקום", "תדיראן ספקטרלינק", "רפאל", "3 ג'י. קום", "מיקרוקים", "קוממיל", "פסאובר", "טלמטיקס ויירלס" וקבוצות מחקר מאוניברסיטת ת"א, הטכניון, בר-אילן בשיתוף גופי מחקר נוספים.

מטרת המאגד היא לפתח את אבני הבניין הייעודיים לעבודה אלחוטית בטווחים קצרים בתנאים דינמיים משתנים (לדוגמה מבנים מאוכלסים).

בכל אחד משלושת הנושאים, נדרשו הקבוצות למקד את פעילותן ולבחור את הגופים הרלבנטיים להשתתפות במאמץ משותף זה, כך שהקבוצות אינן סגורות עדיין ויתכן ויצורפו גופים נוספים ו/או גופים קיימים לא יהיו חלק מההגשה ו/או האישור. התכניות שתוגשנה תבחנה ותוערכנה הן בהיבט מהותי והן בהיבט הגוף המבצע, והאישורים התקציביים יינתנו על בסיס עמידה בקריטריונים המקובלים בלשכת המדען הראשי בכלל ובמגנ"ט בפרט.

המאגדים צפויים לפעול במשך 3 שנים עם אפשרות להארכה לשנתיים נוספות.

אופר מציין כי המאגדים שאושרו מגלמים בתוכם את חזון הטכנולוגיה של העשור הבא והם נושאים בחובם מבט אל העידן שבו נוכל להתקשר, לבדוק ולאתר מידע ואובייקטים מרחוק, ללא מגע ובצורה אלחוטית.

עוד הוסיף אופר כי תחומי העיסוק של המאגדים הם התחומים המובילים את התעשייה הישראלית ואת ההתעניינות והצמיחה של השוק העולמי.

אילן פלד, מנהל תכנית מגנ"ט, מציין בסיפוק יחסי את האפשרות שנוצרה לאשר מספר פעילויות חדשות במקביל, כי היכולת להיכנס לתחומים טכנולוגיים חדשים היא רק על ידי חידוש ורענון הקבוצות והנושאים ולכן כל שנה מסתיימות פעילויות שהיו בגדר חלום לפני מספר שנים, ומתחילות פעילויות להגשמת חזונות חדשים.