ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת אישרה היום את תקנות חובת המכרזים

חובת שיתוף הפעולה התעשייתי תחול על רכש ממשלתי ורכש של חברות ממשלתיות בסכומים העולים על 5 מיליון דולר במקום סף של חצי מיליון דולר הקבוע בתקנות היום


00:00 ,12.03.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

חובת שיתוף הפעולה התעשייתי תחול על רכש ממשלתי ורכש של חברות ממשלתיות בסכומים העולים על 5 מיליון דולר במקום סף של חצי מיליון דולר הקבוע בתקנות היום
 
ועדת חוקה חוק ומשפט אישרה היום פה אחד את התיקונים בתקנות חובת המכרזים (חובת שיתוף פעולה תעשייתי) שהותקנו על ידי הממשלה ב-31 בדצמבר 2006, וזאת לאחר שוועדת הכספים אישרה בשבוע שעבר לבקשת הרשפ''ת את תחולת התקנות על חברות ממשלתיות.
 
התקנות החדשות באות להחליף את התקנות הקיימות משנת 1995 ולאפשר מיצוי יעיל יותר של ההזדמנויות העסקיות ואפשרויות היצוא לשווקים חדשים הטמונות ברכש בגומלין.
 
נוסח התקנות החדש מחיל את חובת שיתוף הפעולה התעשייתי גם על קופות החולים ותאגידים מקומיים. חובת שיתוף הפעולה התעשייתי תחול על רכש ממשלתי ורכש של חברות ממשלתיות בסכומים העולים על 5 מיליון דולר במקום סף של 0.5 מליון דולר הקבוע בתקנות היום, וזאת לאחר שנמצא בבדיקה שנערכה כי חובת רכש הגומלין שהוטלה על עסקות בסכום הנמוך מ-5 מיליון דולר הביאה בשנים האחרונות רק ל-2% מסך מחויבויות הרכש. הסף החדש נקבע בהתאמה למקובל בעולם ובכדי ליעל את מנגנון רכש הגומלין.
 
בנוסף על כך נקבעה בתקנות אבחנה בין רכש בטחוני שבגינו יידרש רכש גומלין בשיעור 50% ורכש אזרחי שבגינו יידרש רכש גומלין בשיעור 35% או 28% למדינות החתומות על הסכם הרכש הממשלתי (GPA).
 
בתקנות החדשות נקבעו אמצעי אכיפה המקובלים בעולם ושהיו חסרים בתקנות הקיימות ובהם אפשרות להקפיא מכרז שאינו עומד בדרישות ואפשרות להכניס חברה סרבנית ל"רשימה שחורה".
 
בינה בר און, מנכ"ל הרשפ"ת, חזרה והדגישה את הערך המוסף הרב של הבאת תעסוקה, ידע והזדמנויות עסקיות לתעשייה בארץ חלקה הגדול בגליל בחיפה ובנגב. "כעת", ציינה עו"ד בר און, "משניתנו לרשפ"ת כלי אכיפה יש לצפות להגדלת המחויבויות והמימושים לטובת התעשייה המחקר והפיתוח בישראל".