מתוכם 5 פרויקטים של תעשייה מסורתית בהיקף 8.2 מיליון שקל. היקף ההשקעה הכללית של קרן המו"פ מגיע ל-43.3 מיליון שקל
ועדת המחקר בראשותו של המדען הראשי בתמ"ת, ד"ר אלי אופר, אישרה 16 תוכניות מו"פ חדשות בתחומים שונים בהיקף השקעה כולל של 43.4 מיליון שקל, מתוכם 21.2 מיליון שקל מענקי מו"פ מתקציבי המדען הראשי.
פרויקט אחד בתחום תוכנה הוועדה אישרה בהיקף השקעה של 2.2 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש של 2.8 מיליון שקל), מענק המדינה בסך 0.9 מיליון שקל.
4 תוכניות בתחום אלקטרוניקה ואלקטרו-אופטיקה אושרו על ידי הוועדה בהיקף השקעה של 9.5 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש של 15.4 מיליון שקל),כאשר מענקי המדינה לפרויקטים הללו הסתכמו ב-4.3 מיליון שקל.
פרויקט אחד בתחום תרופות אושר על ידי הוועדה בהיקף השקעה של 6.4 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש של 7.3 מיליון שקל), מענק המדינה פרויקטים הסתכם ב-3.2 מיליון שקל.
3 פרויקטים בתחום תקשורת אושרו בוועדה בהיקף השקעה של 11.7 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש של 15.2 מיליון שקל), מתוכם מענק המדען הראשי הינו ב-5.4 מיליון שקל.
2 פרויקטים בתחום כימיה אושרו על ידי הוועדה בהיקף השקעה של 3.3 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש בהיקף 4.7 מיליון שקל). מענקי המדען הראשי לשני הפרויקטים הנ"ל הסתכמו ב-1.6 מיליון שקל.
2 פרויקטים בתחום פלסטיקה אושרו בהיקף השקעה של 4.5 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש בסך 6.5 מיליון שקל), מתוכם מענקי המדינה – 2.9 מיליון שקל.
3 פרויקטים בתחומים שונים אושרו בהיקף 6 מיליון שקל, מתוכם 2.9 מיליון- מענקי המדען הראשי.
מלשכת המדען הראשי נמסר כי מתוך 16 פרויקטים שאושרו בוועדה, 5 פרויקטים קיבלו תוספת של 10% למענק המאושר על ידי הוועדה בגין מיקומם באזור פיתוח א', חברה נוספת קיבלה תוספת של 25% למענק המאושר בגין מיקומה באזור קו עימות בצפון. התוספת היא אוטומטית ומתבצעת בהתאם להגדרת אזורי פיתוח בעדיפות לאומית כפי שנקבעו לפי חוק לעידוד השקעות הון.
המדען הראשי, ד"ר אלי אופר, ציין כי מאז הפעלת התוכנית בסוף 2005, אישרה ועדת המחקר מעל 100 תוכניות מחקר ופיתוח המבוצעות על ידי החברות המסורתיות. סך היקף התמיכה (התקציב המאושר) הסתכם בכ-180 מיליון שקל, מתוכם כ-100 מיליון שקל מענקי המדינה.
ד"ר אופר הגיש את חשיבות עידוד החדשנות בתחום התעשייה המסורתית. לדבריו, בישראל מהווה התעשייה המסורתית כ-2/3 מכלל העובדים בתעשייה כולה וסיכויי ההישרדות לאורך זמן מוטלים בספק באם לא יתחולל בה מהפך אסטרטגי בתחום החדשנות הטכנולוגית ליצירת יתרונות תחרותיים ומיצוב בשוק העולמי.