נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, בירך על החלטת בנק ישראל שלא להעלות את הריבית ואמר כי ״בחודשים האחרונים אנו עדים להתמתנות בקצב גידול האינפלציה, מה שמצביע על כך שבנק ישראל השיג את מטרתו, ועל כן ההחלטה שלא להעלות את הריבית הנה החלטה מושכלת ובריאה למשק הישראלי. כלי העלאת הריבית מיצה את עצמו. במקביל אני קורא לממשלה לנקוט בצעדים פיסקליים משלימים על מנת לעודד צמיחה במשק ולסייע למעסיקים ולציבור להתמודד עם עליות האינפלציה. כן הגיעה העת לקיים את ההבטחה להקפאת מחוללי האינפלציה, על מנת למתן את רמות המחירים במשק״.
נזכיר כי גם אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, התנגד אתמול להעלאה נוספת של הריבית ואמר כי אין שום מקום לעלות מדרגה נוספת בשיעור ריבית בנק ישראל העומדת כיום על 4.75%.
לין הדגיש כי העלאת ריבית פועלת בעיקר על צד הביקושים ואין שום ספק כי רמת הביקושים, של כלל הציבור, הצטמצמה מאוד. הצריכה הפרטית צמחה בשנה האחרונה ברמת שפל של 1.1%. העלאה המסיבית בחובות משלמי המשכנתאות ומשקי הבית, צמצמה גם היא את רמת הביקושים. בחודש יולי עמדה רמת האינפלציה השנתית על לא יותר מאשר 3.5%. יתר על כן, חלק גדול מיכולת הקנייה של הציבור ומשלמי המשכנתאות מוסט כיום להחזר חובות במקום לצריכה.
בנק ישראל הודיע היום כי הוועדה המוניטרית החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.75%. בהודעת בנק ישראל נמסר כי ״האינפלציה מתמתנת אך נמצאת מעל היעד. הציפיות והתחזיות לאינפלציה לשנה הראשונה מצויות בתוך היעד, בסביבת הגבול העליון שלו. הציפיות משוק ההון לשנה השנייה ואילך מצויות בתוך תחום היעד״.