מסיכום שנת 2006 עולה כי 70% מחברות המזון פיתחו ב-2006 עד 10 מוצרים חדשים כל אחת. סך הכל בשנת 2006 השיקה תעשיית המזון כ-3,500 מוצרים חדשים - גידול של 16%. 400 עובדים חדשים נקלטו בענף
בשנת 2006, השיקה תעשיית המזון כ-3,500 מוצרים חדשים - מהווה גידול של 16% לעומת אשתקד. בפיתוח מוצרים אלו הושקעו כ-380 מיליוני שקלים (גידול של 8% לעומת שנת 2005). כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה) בהסתמכו על סיכומי האיגוד.
קוברובסקי מציין כי מסקר שערך איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מתברר כי מבין מפעלי המזון שפיתחו מוצרים חדשים 12% השקיעו ב-2006 יותר מ-1 מיליון דולר כל אחד בפיתוח מוצרים חדשים; 17% השקיעו בין חצי מיליון למיליון דולר כל אחד בפיתוח מוצרים חדשים ו-71% ממפעלי המזון השקיעו השנה כל אחד עד חצי מיליון דולר, בפיתוח מוצרים חדשים.
מהסקר מתברר עוד כי 70% מחברות המזון פיתחו השנה עד 10 מוצרים חדשים כל אחת ו-18% מחברות המזון פיתחו אשתקד יותר מ-10 מוצרים חדשים כל אחת. רק 12% ממפעלי המזון לא פיתחו אשתקד מוצרים חדשים.
קוברובסקי ציין כי מסיכומי האיגוד מתברר כי מכירות המזון גדלו בשנת 2006 ריאלית ב-2.9% לעומת השנה שקדמה לה והסתכמו בכ-45.5 מיליארד שקל; בתוך כך מכירות המזון לשוק המקומי גדלו אשתקד ריאלית ב-2.1% לעומת 2005 והסתכמו בכ-43.8 מיליארד שקל; יצוא המזון, גדל אשתקד דולרית בכ-4.1% והסתכם בכ-686 מיליון דולר.
יבוא המזון גדל בשנת 2006 בכ-13.4% דולרית והסתכם בכ-1.18 מיליארד דולר. במילים אחרות: הגירעון המסחרי של תעשיית המזון (יבוא המזון פחות יצוא המזון) הסתכם ב-2006 בכ-496.5 מיליון דולר. ובכך התרחב הגירעון בכ-29% לעומת השנה שקדמה לה.
קוברובסקי ציין כי צמיחת תעשיית המזון באה לידי ביטוי גם בקליטת מועסקים חדשים וכי בשנת 2006 קלטה תעשיית המזון כ-400 עובדים חדשים (מהווים 0.7% מכלל המועסקים בענף). כיום מועסקים בתעשיית המזון כ-59,100 עובדים.
השקעות תעשיית המזון במכונות וציוד מיבוא הגיעו בשנת 2006 לכ-860 מיליון שקל בדומה לשנת 2005.
יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים הוסיף כי מכירות המזון לרשות הפלסטינית הגיעו בשנת 2006 לכ-390 מיליון שקל - ירידה של 3% לעומת 2005, אם כי עדיין רחוק מהיקף המכירות של כ-600 מיליון שקל, כפי שהיה ערב האינתיפאדה.
התעשיינים: תעשיית המזון מדווחת על גידול של 2.9% במכירות
מסיכום שנת 2006 עולה כי 70% מחברות המזון פיתחו ב-2006 עד 10 מוצרים חדשים כל אחת. סך הכל בשנת 2006 השיקה תעשיית המזון כ-3,500 מוצרים חדשים - גידול של 16%. 400 עובדים חדשים נקלטו בענף
00:00 ,02.01.2007
עשוי לעניין אותך
מטה כחול-לבן: להעדיף במכרז לפרוייקט חשמול הרכבת קבוצה שתתחייב לאחוז גבוה יותר בביצוע קבלנות משנה
מחריפים העיצומים במשרד החקלאות
התאחדות התעשיינים העניקה תעודת הוקרה לג'קי מצא
ברוש: שנת 2007 תהיה טובה פחות לתעשייה
ראובן שליסל נבחר ליו"ר ענף המזון באיגוד לשכות המסחר
הושקו מסלולי לימוד חדשים בפקולטה להנדסה בטכניון