התעשיינים: עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,200 טון מוצרי בשר ועופות

מדובר בכ-12 מיליון מנות המבורגרים, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד בהיקף כספי של כ-24 מיליון שקל - גידול של כ-10%-20% לעומת יום העצמאות אשתקד. מחיר הבשר עלה בממוצע ב-5% לעומת שנה שעברה


00:00 ,17.04.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

מדובר בכ-12 מיליון מנות המבורגרים, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד בהיקף כספי של כ-24 מיליון שקל - גידול של כ-10%-20% לעומת יום העצמאות אשתקד. מחיר הבשר עלה בממוצע ב-5% לעומת שנה שעברה
 
עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,200 טון מוצרי בשר ועופות. מדובר בכ-12 מליון מנות של המבורגר, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד - בהיקף כספי כולל של כ-24 מיליוני שקל. הדבר מהווה  גידול של כ-10%-20% לעומת יום העצמאות אשתקד. כך נמסר מהתאחדות התעשיינים בעקבות בדיקה בקרב יצרני הבשר לקראת "חגיגת המנגלים".
 
יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים מדווחים, כי מחירו הממוצע של ק"ג בשר מעובד עומד כיום על כ-20 שקל, עלייה של כ-5% בהשוואה ליום העצמאות אשתקד. 
 
מהבדיקה של התאחדות התעשיינים עולה, כי החודש של יום העצמאות ול"ג בעומר הוא חודש שיא במכירות המוצרים הללו ונמכרת בו כמות כפולה בהשוואה לחודש ממוצע.
 
התפתחות "תרבות המנגלים", טוענים יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים, מביאה את המפעלים לפתח מוצרים נוספים שיתאימו לדרך שימוש זו.
 
בהתאחדות התעשיינים מדגישים כי בתחום מוצרי הבשר המעובד והבשר הגולמי ניכרת מודעות הולכת וגוברת למקור הבשר, לאיכותו, ולרמת ההקפדה בתהליך ייצורי.
 
יצוין כי מפעלי הבשר המעובד, אשר בין השאר משווקים גם ליצוא, מקיימים מערכות בקרת איכות ברמה בינלאומיות.
 
מבדיקה של התאחדות התעשיינים מתברר כי מפעלים אלו הגדילו בשנה האחרונה בכ-5%-10% את ההשקעות בהרחבות מבנים ובציוד חדשני משוכלל בסכום של כ-55 מיליון שקל. השקעות אלו מסייעות להציב את מפעלי הבשר בחזית הטכנולוגיה והאיכות הקיימים בעולם.