התעשיינים: עיריית ירושלים מסייעת לסין

רמזי גבאי קורא לראש עיריית ירושלים: תן עדיפות למוצרים כחול לבן במכרז התלת שנתי לאספקת בגדי עבודה לעובדי העירייה בשווי של 1.8 מיליון שקל


00:00 ,07.06.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

רמזי גבאי קורא לראש עיריית ירושלים: תן עדיפות למוצרים כחול לבן במכרז התלת שנתי לאספקת בגדי עבודה לעובדי העירייה בשווי של 1.8 מיליון שקל
 
יצרני הטקסטיל חוששים כי יבואנים מסין יזכו במכרז לאספקת בגדי עבודה למאות עובדי עיריית ירושלים. כך טוען רמזי גבאי, יו"ר איגוד תעשיות הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל אופיס טקסטיל.
 
רמזי מציין כי מדובר במכרז תלת שנתי המוערך בכ-1.8 מיליון שקל לאספקת חולצות, מכנסיים, חרמוניות ומעילים לעובדי עיריית ירושלים.
 
רמזי קורא לראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, לפעול לכך שתינתן במכרז עדיפות למוצרי כחול-לבן, דבר שיספק עבודה לעשרות עובדי טקסטיל המצויים בסכנת פיטורים בשל המשבר הכלכלי.
 
רמזי ציין, כי מקרה דומה היה בעיריית ת"א כאשר זו רכשה לאחרונה לרגל חגיגות ה-100, כ-8,000 דגלים מתוצרת סין, בהיקף כספי של יותר מ-250 אלף שקלים.
 
יו"ר איגוד תעשיות הטקסטיל בהתאחדות התעשיינים ציין כי לקראת יום העצמאות האחרון, כ-90% מהרשויות המקומיות הזמינו דגלים מתוצרת חוץ, מרביתם הגדול מסין, כאשר שווי ההזמנות נאמד בכ-2.1 מיליוני שקלים.
 
רמזי הוסיף, כי גם במכרז שיוצא בימים אלו של שירות בתי הסוהר, אשר לא הגביל את השתתפותם של יבואנים – קיים חשש רב שבסופו של דבר המדים ייובאו מסין. מדובר ברכש של כ-30 אלף חולצות ו-30 אלף זוגות מכנסיים עבור האסירים, בשווי כולל של כ-2.5 מיליון שקל.
 
יו"ר איגוד תעשיות הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים מדגיש כי "מה שעולה בזול לא תמיד משתלם".
 
לדבריו, ההוכחה לכך הן למשל הבעיות הקשות הנובעות מהחלטתה של המשטרה, לרכוש את מדי השוטרים החדשים בסין באמצעות יבואן. מדובר בבעיות בנושא איכות המדים, מידות המדים, ואף נושא אספקת המדים - שהתעוררו בעקבות יבוא המדים מסין.
 
מדובר ברכישתם מסין של כ-200 אלף חולצות, מכנסיים ואלפי פריטים אחרים עבור השוטרים בישראל, בהיקף כספי של כ-40 מיליוני שקלים.
 
רמזי ציין, כי מפעלי הטקסטיל והמתפרות מרוכזים בעיקר בפריפריה בצפון הארץ ובמגזר המיעוטים והם משוועים לעבודה ולתעסוקה בה הם התמחו עבור משטרת ישראל, כוחות הבטחון ועוד.
 
יו"ר איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים טוען, כי מדובר במצב תמוה בו משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות וציבוריות גורמות לכך שיבואנים מסין זוכים במכרזים בתחום הטקסטיל.