התעשיינים: מכירות תעשיית המזון יסתכמו בשנת 2007 בכ-50.2 מיליארד שקל

רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים: "נדרשת גישה כוללת לטיפול באריזות כמקובל מזה שנים במדינות האיחוד האירופאי". קורא לממשלה לזרז הקמתה של רשות מזון אחת


00:00 ,05.12.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים: "נדרשת גישה כוללת לטיפול באריזות כמקובל מזה שנים במדינות האיחוד האירופאי". קורא לממשלה לזרז הקמתה של רשות מזון אחת
 
"על הממשלה והכנסת לזרז את הקמתה של רשות מזון אחת עצמאית שתאחד את הפיקוח על ייצור, יבוא ושיווק מוצרי מזון בישראל". כך אמר היום רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית ליצור משקאות קלים, במסיבת כתבים לרגל יום תעשיות המזון.
 
"שנים אנו מתריעים על המצב האבסורדי הקיים בארץ, לפיו 14 רשויות שונות מפקחות על ייצור ושיווק מצרכי מזון ללא כל תאום ביניהם. הגיע הזמן להפסיק שערורייה זו", אמר קוברובסקי.
 
יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים אמר כי בשנת 2007 ביצעו כ-83% מחברות המזון שיפורים תזונתיים / בריאותיים במוצריהם, כמו הפחתה בכמות הכולסטרול והשומן, הפחתה ברמת הסוכר והנתרן, הפחתה בכמות השומנים הרוויים וצבעי המאכל. מגוון המוצרים כולל מוצרים עם תוספת של סיבים תזונתיים או מוצרים מועשרים בויטמינים וברכיבים טבעיים. 
 
קוברובסקי ציין כי 68% מחברות המזון שביצעו השנה השקעות בשיפורים תזונתיים/בריאותיים השקיעו עד 300 אלף דולר (כל אחת) בשיפורים אלו, 16% - השקיעו בין 300 אלף דולר ל-1 מיליון דולר ו-16% השקיעו בשיפורים אלו יותר מ-1 מיליון דולר.
 
קוברובסקי הוסיף כי סך הכל השיקו השנה מפעלי המזון כ-2,700 מוצרים חדשים בעלי שיפורים תזונתיים / בריאותיים - בדומה ל- 2006.
 
קוברובסקי הדגיש כי במסגרת פעילות תעשייני המזון לתזונה נבונה ואורח חיים מאוזן, השקיעו מפעלי המזון בשנת 2007 כ-300 מיליון שקל במחקר ופיתוח. זאת לעומת 250 מיליון שקל אשתקד.
 
קוברובסקי רואה בלקיחת אחריות סביבתית על ידי מפעלי המזון נושא מרכזי שילווה את תעשיית המזון במהלך שנת 2008 וגם בשנים הבאות. לדעתו, פתרונות נקודתיים לא יפתרו את בעיית הטיפול באריזות, ונדרשת גישה כוללת. הוא קורא למהלך רחב הכולל את הממשלה, תעשייה, רשויות מקומיות, הארגונים הירוקים, קימעונאים והצרכנים לטיפול כולל באריזות, על מנת להתאים למקובל במדינות המפותחות והצטרפות בעתיד למדינות ה- OECD."
 
קוברובסקי מעריך כי השנה יגיעו מכירות המזון לרשות הפלסטינית לכ-300 מיליון שקל - ירידה של 30%, לעומת 2006, נתון זה עדיין רחוק מהיקף המכירות של כ-600 מיליון שקל לשנה, כפי שהיה ערב האינתיפאדה.
 
בהתייחסו לשנת 2007 אמר קוברובסקי כי מכירות המזון יגדלו השנה ריאלית ב-4.5% (לעומת אשתקד) ויסתכמו בכ-50.2 מיליארד שקל. בתוך כך - מכירות המזון לשוק המקומי יגדלו ב-2007 ב-4% לעומת אשתקד ויסתכמו בכ-46.8 מיליארד שקל; יצוא המזון צפוי לגדול השנה בכ-17% דולרית ולהסתכם בכ-830 מליון דולר.
 
עוד אמר כי יבוא המזון צפוי לגדול השנה בכ-19% דולרית, לעומת 2006 ויסתכם בכ-1.4 מיליארד דולר. במילים אחרות, אמר קוברובסקי, הגירעון המסחרי של תעשיית המזון (יבוא המזון פחות יצוא המזון) צפוי להסתכם בכ-570 מיליון דולר. ובכך יתרחב הגירעון בכ-22% לעומת 2006.
 
קוברובסקי ציין בשנת 2007 תקלוט תעשיית המזון 1,800 עובדים חדשים - גידול של 3% לעומת אשתקד, זהו שיעור הגידול הגבוה ביותר ב-10 השנים האחרונות. "תעשיית המזון הנה המעסיק המרכזי באזורי הפריפריה וקו העימות" הוסיף קוברובסקי.
 
הוא הוסיף כי בשנת 2007 יירשם גידול של כ-17% בהשקעות תעשיית המזון במכונות וציוד מיבוא, ההשקעות יסתכמו בכ-1.1 מיליארד שקל אולם מציין כי רק בשנת 2006 חזרנו לרמת ההשקעות של שנת 2000 - קיפאון בהשקעות של 6 שנים.
 
קוברובסקי מעריך כי בשנת 2008 יגדלו מכירות המזון בכ-3% ריאלית, ובתוך כך צפוי גידול של 12% דולרית ביצוא המזון שיסתכם בכ-930 מיליון דולר.