נשיא התאחדות התעשיינים טוען במכתב לשר האוצר כי רשות המים אינה מעדכנת את התעריפים כפי שמוטל עליה על פי החוק. ההוזלה תחסוך לכלל המשק 375 מיליון שקל בשנה
מהתאחדות התעשיינים נמסר כי שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התאום של הארגונים הכלכליים, שלח מכתב לפני מספר ימים לשר האוצר ובו הוא תובע ממנו להורות לרשות המים להוזיל את תעריפי המים כפי שמחייב החוק. ברוש כתב לשר האוצר שטייניץ כי במידה ולא יוזלו התעריפים תפנה ההתאחדות לבג"צ.
ברוש כותב כי "אני נאלץ להתריע בפנייך כי אם לא יבוצע העדכון באופן מיידי, בהתאם להחלטתך, לא תהיה בידי הברירה אלא לפנות לבג"צ על מנת שרשות המים תבצע את המוטל עליה על פי החוק. להזכירך, ההוזלה המחויבת על פי החוק תחסוך לכלל הצרכנים בישראל, ובכללם משקי הבית, סכום של 375 מיליון שקל בשנה".
על פי חוק מחירי המים מתעדכנים באופן שוטף בכל פעם שהשינוי המשוקלל במדד המחירים לצרכן, בשכר הממוצע במשק ובמחירי החשמל גבוה מ- 3.5%.
מבדיקה ערכה התאחדות התעשיינים, שיעור השינוי בשלושת המרכיבים הללו החל מינואר 2010 ועד היום הינו כ- 4.7%. ועל כן מתחייבת הורדת המחירים בהתאם.
התעשיינים מאיימים לפנות לבג"צ בנושא תעריפי המים
נשיא התאחדות התעשיינים טוען במכתב לשר האוצר כי רשות המים אינה מעדכנת את התעריפים כפי שמוטל עליה על פי החוק. ההוזלה תחסוך לכלל המשק 375 מיליון שקל בשנה
00:00 ,12.04.2010
עשוי לעניין אותך
התעשיינים: בחודשים דצמבר - ינואר נקלטו כ-1,640 עובדים
שר האוצר ושר התחבורה חתמו על הצווים המסדירים את הרפורמה בתעריפים
שר התעשייה הצרפתי יבקר בישראל בראש משלחת עסקית
התעשיינים: מעמיקה הירידה ביצוא ההייטק
חברת הגלם הרוסית תספק לישראל יהלומי גלם בשווי 300 מיליון דולר
שר התמ"ת חתם על הסכם לשת"פ מו"פ בין ישראל ורוסיה