זאת בשל הדולר החלש וההאטה בכלכלה העולמית בכלל ובשוק האמריקאי בפרט. מנגד נמשכה בחודשים אלה קליטת המועסקים בענפי ההייטק
600 עובדים פוטרו בתעשייה המסורתית בחודשים אפריל-מאי 2008. כך מסר רובי גינל, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים, בהסתמכו על ניתוח חודשי שערך אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים על המועסקים בתעשייה.
גינל מציין כי לאחר שהמפעלים צמצמו משמרות ושעות נוספות, נאלצו בחודשים האחרונים אף לצמצם את כוח האדם. זאת בשל הדולר החלש וההאטה בכלכלה העולמית בכלל ובשוק האמריקאי בפרט.
גינל מציין כי בתעשייה המסורתית מדובר בירידה של 0.5% במצבת העובדים לעומת הממוצע החודשי ברבעון הראשון של 2008.
הוא מציין כי ירידה זו נגזרה מירידה של 3% במצבת העובדים בענפי העץ והרהיטים, בירידה של 1.5% במצבת העובדים בענף הטקסטיל וההלבשה וירידה של 0.1% בתעשיית המזון.
ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים מוסיף כי גם בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית נרשמה ירידה חדה של 0.7% במצבת העובדים, שמשמעותה פיטורים של כ-640 איש.
גינל מציין כי זו הירידה הראשונה במצבת העובדים מזה כשנתיים (מאז הרבע השלישי של 2006).
מהניתוח של התאחדות התעשיינים מתברר, כי מרבית ענפי הקבוצה רשמו פיטורי עובדים - ירידה של 1.5% בענפי המינרלים האל-מתכתיים וירידה של 0.9% במצבת העובדים במוצרי המתכת. זאת לעומת גידול של 0.6% במצבת העובדים בענפי המתכת הבסיסית וגידול של 0.4% בענף הגומי והפלסטיק.
עוד עולה מניתוח אגף כלכלה של התאחדות התעשיינים כי לראשונה מזה 3 שנים (מאז הרבע האחרון של 2005) חלה נסיגה במצבת העובדים בענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית (כימיקלים וזיקוק נפט, כולל תרופות, ענף מכונות וציוד וענף מנועים וציוד חשמלי). מדובר בפיטורים של כ-160 עובדים בענפים אלו (ירידה של 0.3%).
גינל מציין כי מנגד נמשכה בחודשים אפריל מאי 2008 קליטת המועסקים בענפי ההייטק מדובר בקליטתם של כ-850 עובדים (המהווה גידול של 0.9% לעומת הממוצע החודשי ברבע הראשון של השנה). קליטת המועסקים אפיינה את כל ענפי הקבוצה - נרשם גידול של 1% במצבת העובדים בענף כלי הובלה, גידול של 0.7% בענף הציוד לבקרה ורפואי, כן נרשם גידול דומה של 0.7% בענף הרכיבים האלקטרונים.
ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים מציין כי סך הכל בחודשים אפריל - מאי 2008 מצבת כוח האדם בתעשייה כולה פחתה ב-550 עובדים (ירידה של כ-0.1%).
גינל מציין כי מדובר למעשה בירידה ראשונה מזה 3 שנים במצבת כוח האדם בתעשייה.