הדבר יביא לחסכון של עד 12% מהוצאותיהם על חשמל בשעות שיא הביקוש לחשמל. עד היום הצטרפו אל ההסדר 5 מפעלים גדולים אשר עשויים להוריד מעומס השיא כ-90 מגה וואט
יותר מ-50 מפעלי תעשייה בוחנים הצטרפות לתוכניתה של הרשות לחשמל למתן תעריף משתנה בשעות שיא הביקוש לחשמל – הסדר פסגה ניידת. כך מסר משה כהן, יו"ר ועדת האנרגיה בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל יהודה רשתות, על סמך בדיקה שנערכה בקרב מפעלי התעשייה.
מדובר בהסדר וולונטרי בו התעריף לחשמל במהלך 100 שעות שנתיות, בהן קיים עומס חשמל כבד ביותר, הינו גבוה עד פי 6 מהמחיר הרגיל בתעריף עומס וזמן (תעו"ז), ובתמורה לכך מקבל הלקוח הנחה של 10%-15% במחיר החשמל בשעות הפסגה, במהלך רוב השנה.
מטרת ההסדר, שנקבע לאחרונה על ידי הרשות לחשמל, היא להתמודד עם רזרבת ייצור החשמל הנמוכה בישראל, העומדת על אחוזים בודדים בלבד.
כהן מעריך שמפעל תעשייתי אשר יצטרף אל ההסדר, ובשעות השיא יסיט את הביקוש לשעות אחרות, יוכל לחסוך עד כ-12% מהוצאותיו על חשמל.
יצוין כי ההודעה על מעבר לתעריף הגבוה תימסר למפעל התעשייתי (הצרכן) על ידי חברת החשמל עד 4 שעות לפני המעבר לתעריף הגבוה.
כהן מציין כי במטרה להגדיל את הוודאות בקרב השוקלים הצטרפות לתוכנית, נקבע שמפעל תעשייתי אשר יצטרף אל ההסדר ובמהלך השנה הראשונה לא הצליח לחסוך או הפסיד כתוצאה מהמעבר, התשלום העודף יוחזר לו והוא ייצא מההסדר.
כהן גילה כי עד היום הצטרפו אל ההסדר 5 מפעלים גדולים אשר עשויים להוריד מעומס השיא כ-90מגה וואט. לדבריו, הצטרפות של מפעלים נוספים להסדר זה תקטין את הביקוש באופן משמעותי ובכך תמנע קריסת משק החשמל בשעות שיא הביקוש.
להערכתו, הפסקות חשמל והפרעות באספקת החשמל בשל חוסר היכולת של המערכת לעמוד בעודף הביקוש הינן הרסניות במיוחד לתעשייה. נזקים אלו מתבטאים באובדן תוצר, בפגיעה במכונות ובציוד רגיש, אובדן של מוצרים בתהליך וכן נזקים עקיפים בגין השבתת קווי יצור והצורך בכיוון מחדש לאחר כל הפסקת חשמל.
יצוין כי התעשייה שילמה כ-3.76 מיליארדי שקלים על הוצאות חשמל בשנת 2007 - גידול של כ-4% לעומת השנה שקדמה לה.