התעשיינים: יותר מ-1,000 מפעלים קטנים ובינוניים סובלים מקשיי מימון

התאחדות התעשיינים העבירה למשרד האוצר תוכנית מפורטת לשיפור נגישותם של המפעלים הקטנים והבינוניים למימון. בין ההצעות - שיפור קרן ההלוואות לעסקים קטנים בערבות מדינה


00:00 ,01.09.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

התאחדות התעשיינים העבירה למשרד האוצר תוכנית מפורטת לשיפור נגישותם של המפעלים הקטנים והבינוניים למימון. בין ההצעות - שיפור קרן ההלוואות לעסקים קטנים בערבות מדינה
 
התאחדות התעשיינים מעריכה כי יותר מ-1,000 מפעלים קטנים ובינוניים סובלים מקשיי מימון. מדובר בכ-50% מכלל המפעלים הקטנים והבינוניים, המעסיקים כל אחד בין 20 ל-100 עובדים.
 
אורן הרמבם, מנהל הוועדה למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים, אשר מסר על כך ציין כי החסמים העיקריים בתחום המימון מהם סובלים המפעלים הקטנים והבינוניים הם: נגישות נמוכה לאשראי בנקאי בשל מחסור בביטחונות - בין היתר בשל הערכת חוסר של שווי הביטחונות על ידי הבנקים וגופי המימון השונים; חוסר אלטרנטיבות בשוק ההון במימון למפעלים קטנים וכן מודעות נמוכה של המפעלים הקטנים והבינוניים בשימוש בכלים אלטרנטיביים קיימים, דוגמת פקטורינג.
 
הרמבם מציין כי התאחדות התעשיינים הגישה למשרד האוצר הצעות לשיפור נגישותם של המפעלים הקטנים והבינוניים למימון.
 
במכתב אל אריק פרץ, סגן בכיר לממונה על שוק ההון במשרד האוצר, מציעה התאחדות התעשיינים להגדיל את היקף ההלוואה שניתן לקבל באמצעות הקרן עד ל-1.5 מיליון שקל למפעל, במקום חצי מיליון שקל כיום, וכן להגמיש את תנאי הסף המוגדרים, על מנת להרחיב את האוכלוסייה הזכאית לקבלת ההלוואות. כמו כן מציעה ההתאחדות לצמצם את שיעור הביטחונות הנדרש מהעסק, ל-10% בלבד, במקום 30% כיום, בנוסף לערבות אישית.
 
בנוסף, ממליצה התאחדות התעשיינים לשפר את תנאיה של הקרן ליצואן הבודד, להפוך חלק מהיקף ההלוואה למענק זאת, כחלק מהשתתפות המדינה בסיכון הקיים בשיווק לחו"ל.