התעשיינים והמגזר העסקי: מתנגדים ל״חוק הרווחים הכלואים״

נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר על חוק הרווחים הכלואים: ״במקום להקל על המגזר העסקי בתקופת מלחמה, חוסר האיזון בחוק פוגע בו וביכולת של המשק לצמוח״. דובי אמיתי, יו״ר נשיאות המגזר העסקי: הצעת החוק במתכונתה הנוכחית תוביל לפגיעה חמורה בעסקים שמניעים את הצמ


08:52 ,04.12.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר הודיע אתמול במסגרת דיון בוועדת הכספים של הכנסת, כי בעוד שאין מחלוקת שאגירת רווחים שלא לצורך השקעה אינה מוצדקת נוסח החוק הקיים יפגע בהרבה עסקים שצוברים רווחים לשם השקעות ריאליות במשק. ״על המדינה להקל על המגזר העסקי בתקופת מלחמה וההתאוששות אחריה, ולא להעביר חוק בנוסח שפוגע בצמיחה. נקודת ההנחה של מי שיזם את החוק, היא ששמירת הרווחים היא כלי להתחמקות ממס - אך ההפך הוא הנכון. היכולת של חברה לנהל את כספיה היא קריטית ליכולת שלה להצליח- אם בכדי לשמור על הרווחים לשעת צרה ואם בכדי לשמור כספים להשקעות עתידיות שיעזרו לעסק לצמוח ולהצליח. לכן אם נפגע בזכות הזו- אנחנו נפגע בצורה קשה בכל העסקים בישראל, נבריח משקיעים וכסף מישראל ונוביל במו ידינו לירידה בצמיחה. וכל זאת בתקופת מלחמה שהיא גם כך קשה מאוד. שמחתי לשמוע ששר האוצר לא מכוון לרווחים של חברות תעשייה ועדיין לשון החוק שונה ובנוסחו הנוכחי הוא לא ישמור על חברות ריאליות ויניע צמיחה״. 

 

גם דובי אמיתי, יו״ר נשיאות המגזר העסקי, השתתף אתמול בישיבה של ועדת הכספים של הכנסת, ואמר: ״נשיאות המגזר העסקי הייתה הראשונה להיכנס מתחת לאלונקה על מנת לתמוך בכלכלה ובחיילי צה"ל בזמן המלחמה. לאורך כל הדרך שיתפנו פעולה באופן מלא עם הממשלה ובמיוחד עם שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳. לטעמי, לא רק אנחנו צריכים להיכנס מתחת לאלונקה אלא עוד הרבה גורמים נוספים. בעת הזו, כולנו צריכים להירתם ולתת את חלקם לטובת המאמץ הכלכלי. 

 

בניגוד לנאמר כאן אני לא מייצג את העשירון העליון. אני מייצג את הצמיחה. אני מייצג את העסקים שצוברים רווחים, כדי להשקיע אותם במשק הישראלי, אלה שמקימים עסקים חדשים ומכניסים עובדים חדשים למעגל התעסוקה. במסגרת השיחות שקיימתי עם שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳ דנו על כך שפונקציית המטרה היא צמיחתו של המשק הישראלי. לצערי, הצעת החוק במתכונתה הנוכחית תוביל לפגיעה חמורה בעסקים שמניעים את הצמיחה והכלכלה״.