התעשיינים: 60% מהמפעלים סבורים כי במצב של מלחמה יש לפעול באופן מלא

זאת בתנאי שיש מיגון במפעל. כך עולה מבדיקת הוועדה ללקחי מלחמה של התאחדות התעשיינים. 39% מהמפעלים סבורים שיש לשלם לעובדים במפעל שכר מלא גם אם לא יגיעו לעבודה


00:00 ,28.05.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

זאת בתנאי שיש מיגון במפעל. כך עולה מבדיקת הוועדה ללקחי מלחמה של התאחדות התעשיינים. 39% מהמפעלים סבורים שיש לשלם לעובדים במפעל שכר מלא גם אם לא יגיעו לעבודה
 
39% מהמפעלים סבורים כי במצב חירום יש לשלם לעובדים במפעל שכר מלא גם אם לא הגיעו לעבודה, 23% סבורים כי יש לשלם לעובדים במפעל שכר חלקי אם לא הגיעו לעבודה ו-25%  סבורים שאין לשלם כלל לעובדים אם לא הגיעו לעבודה במצב חירום. כך מסר התעשיין יוסף ברנע, יו"ר הוועדה ללקחי מלחמה של התאחדות התעשיינים, לקראת כנס הפקת לקחי מלחמה שעורכת התאחדות התעשיינים ב-29 במאי בחיפה, בהשתתפות המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס; שרגא ברוש ,נשיא התאחדות התעשיינים; גב' ליאורה בירנהק מרקוס, יו"ר התאחדות התעשיינים צפון; יהודה (יודק'ה) שגב, מנכ"ל התאחדות התעשיינים; יונה יהב, ראש העיר חיפה ואלוף יצחק (ג'רי) גרשון, אלוף פיקוד העורף.
 
הוועדה ללקחי מלחמה של התאחדות התעשיינים הוקמה על ידי שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, ומטרתה להפיק לקחים לקראת מצב של מלחמה עתידית. יו"ר הוועדה הינו התעשיין יוסף ברנע ועם חבריה נמנים התעשיינים רוני קוברובסקי, צבי פלדה, ליאורה בירנהק מרקוס, מיכאל אילוז, גדי שלח, אלי שחף, כץ רן, שמוליק בן דרור, אייל גינזברג, יונתן שטיבל, אריה ריכטמן ועוד. מרכז הוועדה הינו יהודה (יודק'ה) שגב, מנכ"ל התאחדות התעשיינים.
 
עוד עולה מהבדיקה של הוועדה ללקחי מלחמה בהתאחדות התעשיינים כי 57% מהמפעלים סבורים שיש לקבוע בחקיקה את תנאי השכר לעובדים במצב חירום, 27% סבורים כי יש להשאיר את ההחלטה למפעל ו- 8% סבורים כי יש לקבוע את הסדרי השכר בין נציגי המעסיקים לבין נציגי העובדים.
 
עוד עולה מבדיקת הוועדה כי 16% מהמפעלים סבורים כי יש להעניק בונוסים לעובדים שהגיעו לעבודה בזמן חירום, 10% סבורים כי על הממשלה לשאת באחריות לכך 4% סבורים כי יש להקים קרן או ביטוח כדי להבטיח את שכרם של עובדי המפעלים בזמן חירום.
 
עוד עולה מהבדיקה כי ב-52% מהמפעלים בארץ קיים מיגון אישי לעובדים. בתוך כך, ב-60% מהמפעלים בצפון קיים מיגון אישי לעובדים, באזור הדרום ב-32% מהמפעלים ובאזור עוטף עזה ב-25% מהמפעלים בלבד.
 
כן עולה מהבדיקה כי בכ-90% מהמפעלים קיימת מערכת כריזה אזורית או מקומית, המאפשרת ירידה למרחב מוגן בזמן אזעקה. בתוך כך, לכל המפעלים בדרום, ל-75% מהמפעלים בצפון, ל-56% מהמפעלים בעוטף עזה, ל-78% מהמפעלים באזור ירושלים וב-82% מהמפעלים באזור המרכז קיימת מערכת כריזה.
 
כן עולה מבדיקת הוועדה ללקחי המלחמה בהתאחדות התעשיינים, כי 32% מהמפעלים סבורים כי בזמן חירום המפעל או בעלי המפעל צריכים לטפל במשפחות העובדים. 25% סבורים כי הממשלה או הרשות המקומית צריכה לטפל במשפחות העובדים, 21% סבורים כי המשפחות עצמם או העובדים אחראים על הטיפול, 11% מהמפעלים סבורים כי פיקוד העורף אחראי לטיפול במשפחות. בתוך כך, בקרב המפעלים בצפון - 42% מהמפעלים ציינו כי המפעל הוא זה שצריך לדאוג למשפחת העובדים בזמן חירום, 43% מהמפעלים בדרום סבורים כי הממשלה או הרשויות המקומיות הן שאחריות לטיפול.