היוזמה אמורה לעודד מחקר ופיתוח בתעשייה המסורתית ותעניק תקציב פיתוח בסך של עד 3.6 מיליון שקל לכל שתי חברות, מהייטק ומהתעשייה המסורתית, שיפתחו מוצר משותף
במסגרת פעילות שמבצע משרד התמ"ת לעידוד התעשייה המסורתית, הודיע שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, בנימין (פואד) בן-אליעזר כי משרד התמ"ת, בשיתוף איגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה בהתאחדות התעשיינים, יזמו לאחרונה תכנית חדשה - "מסורטק" לעידוד המו"פ בתעשייה המסורתית.
התכנית תופעל על ידי לשכת המדען הראשי במשרד התמ"ת, בדומה לתכניות הסיוע האחרות לעידוד המו"פ בתעשייה הישראלית. מטרתה ליצור ולהרחיב את התשתית התעשייתית לפיתוח מוצרים חדשים, באמצעות שילוב ושיתוף פעולה בין חברות מתחום התעשייה המסורתית וחברות מתעשיית ההיי-טק. המו"פ שיבוצע בדרך זו יגדיל את כושר התחרות של התעשייה הישראלית בשווקים הבינלאומיים, ועשוי ליצור ערך מוסף לייצור המקומי והעדפתו על פני הוצאת המפעלים לחו"ל.
מסלול "מסורטק" יהיה מיועד לתכניות מו"פ המכוונות לשלב הוכחת ההיתכנות למוצר חדש, ו/או שילוב טכנולוגיה חדשה במוצר קיים.
תנאי בסיסי הוא כי בפרויקט הפיתוח ישתתפו חברות מתחום התעשייה המסורתית וחברות מתחום ההיי-טק (ניתן יותר מאחת בכל מגזר). תנאי נוסף להשתתפות במסלול יהיה שלשתי החברות יש עניין ותכנית עסקית, ובתכנית הפיתוח המוצעת לא מתקיימים יחסים של קבלן ראשי וקבלן משנה.
בימים אלה מגובשים עקרונות ההפעלה הראשוניים של התכנית, לפיהם: ביצוע המו"פ יהיה עד לשלב של הוכחת היתכנות טכנולוגית, התקציב שינתן לפרויקט יהיה 3.6 מיליון שקל ל-2 שותפים (או 4.5 מיליון שקל אם יהיו 3 שותפים), שיעור המענק המרבי יהיה 66% מהסכום הכולל של התקציב המיועד לתכנית המו"פ, משך הפרויקט יהיה עד שנתיים, המענק יהיה פטור מהחזר תמלוגים.
שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן-אליעזר, אמר כי תכנית מסורטק מצטרפת למגוון הפעילויות שנוקט המשרד לחיזוקן של התעשיות המסורתיות, שבעת האחרונה ממהרים כל כך להספיד. כבר הצהרתי פעמים רבות בעבר כי תעשיות אלה חיוניות לצמיחת המשק לא פחות מהתעשיות המתוחכמות. לדבריו, "שיתוף הפעולה בין התעשיות המסורתיות לתעשיות עתירות הידע במסגרת התכנית החדשה ישדרג את התשתית הטכנולוגית של החברות משני המגזרים. הערך המוסף שייצור הפרויקט ישריש עוד יותר בהכרתם של התעשיינים את חשיבותה של תרבות המו"פ לתעשיות המסורתיות, ומדוע כדאי להם לאמצה".
המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר הסביר כי "הרעיון המרכזי הוא שלכל אחת מהחברות השותפות לתכנית תהיה פעילות מו"פ עצמאית, והשילוב ביניהן הוא שייתן את הערך המוסף הגבוה לשותפים. ערך מוסף זה יתקבל הן מהסינרגיה בין הפעילויות בשלב המו"פ, והן מיצירת הזדמנויות חדשות להרחבת תחומי העיסוק של כל חברה".
התמ"ת מעודד שת"פ בין חברות הייטק והתעשייה המסורתית
היוזמה אמורה לעודד מחקר ופיתוח בתעשייה המסורתית ותעניק תקציב פיתוח בסך של עד 3.6 מיליון שקל לכל שתי חברות, מהייטק ומהתעשייה המסורתית, שיפתחו מוצר משותף
00:00 ,27.07.2010
עשוי לעניין אותך
קורס הנספחים המסחריים של התמ"ת יצא לדרך
משרד האוצר ובנק ישראל מגבשים תוכנית למתן הון חוזר לחקלאים להשקעות בפיתוח
רשות המסים: החל מ- 1 באוגוסט יוטל מס על ביו-דיזל
משרד החקלאות מבקש תוספת תקציבית של 165 מיליון שקל
ברוש: לא יתכן שכדי לממן תוכניות של הממשלה, יעלו את מחירי החשמל
התעשיינים צופים האטה בקצב צמיחת היצוא