התאחדות התעשיינים: ״המונופול הדורסני ביותר בישראל הוא ממשלת ישראל״

התעשיינים הגיבו לדרישת משרד הכלכלה והתעשייה מ-15 חברות בשוק המזון לחשוף את דוחותיהם הכספיים, וטענו: ״ממשלת ישראל גורמת ליוקר מחייה ויוקר עשיית עסקים יוצא דופן בהשוואה לכל מדינה בעולם. הציבור בישראל יודע היטב שמי שעושקת אותו היא הממשלה״


10:12 ,22.05.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

בתגובה להחלטת משרד הכלכלה והתעשייה לדרוש מ-15 חברות בשוק המזון לחשוף את דוחותיהם הכספיים, מהתאחדות התעשיינים נמסר: ״המונופול הדורסני ביותר בישראל היא ממשלת ישראל שגורמת ליוקר מחייה ויוקר עשיית עסקים יוצא דופן בהשוואה לכל מדינה בעולם. הממשלה היא זו שמייקרת וממשיכה ליקר את מחירי הדירות, המכוניות, הדלק, החשמל, המים, הארנונה ועוד שגם פוגעים בהכנסה הפנויה של תושבי המדינה וגם גורמים לייקור המוצרים והשירותים בישראל. המונופול הממשלתי גם קבע שיעורי מע״מ למזון מהגבוהים בעולם ובכך מעלה את מחירי המזון באופן מלאכותי בכדי לגבות מס.

 

צר לנו ששר הכלכלה והתעשייה מנסה, כמו רבים מקודמיו, להסיט את תשומת הלב של הציבור מהסיבות האמיתיות שגורמות לעושק הציבור, כפי שהוא מכנה זאת. הציבור בישראל שבע הבטחות ויודע היטב שמי שעושקת אותו היא ממשלת ישראל, עם המיסים המופרכים על רכבים, דלק, קרקעות, דירות, ארנונה ומזון ומנגד מנהלת את תקציב המדינה בצורה בזבזנית- כסף שיוצא מהכיס של כל אזרח בישראל. בימים הקרובים נפרסם סדרת השוואות בינלאומיות של העלויות הממשלתיות בישראל בהשוואה לעולם ונעזור לציבור בישראל להבין מי בדיוק עושק אותו ואיך. פגיעה במגזר העסקי לא תהיה יותר הדרך הקלה לברוח מאש מחאת יוקר המחייה. החגיגה של הממשלה על האזרחים נגמרה״. 

 

נציין כי ד״ר יונתן בצלאל, המפקח על המחירים במשרד הכלכלה, שלח אתמול (א׳) לרשימת ספקים מובילים בענף המזון דרישת נתונים בתוך 21 יום. הנתונים הנדרשים כוללים פירוט מלא של מסמכים שעשויים לחשוף בין היתר את עלויות הייצור והרווחים של החברות.

 

רשימת הספקים שקיבלו את הדרישה כוללת 15 חברות יצרניות ויבואניות מובילות והן: דיפלומט, יוניליוור, אסם, שסטוביץ, סוגת, חוגלה קימברלי, החברה המרכזית למשקאות, שטראוס, וילי פוד, סנו, יפאורה תבורי, תה ויסוצקי, נטו סחר, אבוט וחברת גורי.

 

נציין כי את הדרישה להצגת דו״חות כספיים ותמחור שלח המפקח בהתאם להוראות פרק ז׳ לחוק הפיקוח על מחירים ומוצרים, שעוסק בבחינת עלויות ורווחים של יצרנים גדולים. על פי סעיף 6 בחוק, על מנת לבחון הכנסת מוצרים מסויימים לפיקוח מחירים, רשאי המפקח לדרוש מחברות להציג בפניו נתונים. במשרד הכלכלה עושים שימוש בסעיף הזה כדי לדרוש מהספקים מידע כולל על מבנה החברות ועל הרווחיות בקטגוריות של מוצרים מובילים שהן משווקות.