התאחדות התעשיינים מתנגדת להעלאת שווי השימוש ברכב צמוד לעובדים

טוענים כי זהו ניסיון נוסף להטיל מס על המעסיקים. משמעות המס: התעשייה תשלם תוספת שנתית של כ- 500 מיליון שקל והמגזר העסקי כולו כ-1.5 מיליארד שקל


00:00 ,03.01.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

טוענים כי זהו ניסיון נוסף להטיל מס על המעסיקים. משמעות המס: התעשייה תשלם תוספת שנתית של כ- 500 מיליון שקל והמגזר העסקי כולו כ-1.5 מיליארד שקל
 
התאחדות התעשיינים מתנגדת נחרצות למהלך של האוצר להעלות את שווי השימוש ברכב צמוד לעובדים. כך טען היום פנחס קימלמן, יו"ר פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים ומשנה למנכ"ל כספים באסם השקעות, בהופיעו בפני ועדת בכר, שדנה בנושא העלאת שווי השימוש ברכב צמוד.
 
יחד עם קימלמן הופיעו יהודה שגב, מנכ"ל התאחדות התעשיינים, ונירה שמיר, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים.
 
קימלמן טען בפני הוועדה כי זהו ניסיון נוסף של האוצר להטיל מס על המעסיקים, מס שיתמקד בעלות המעסיק לאוכלוסיית השכירים מקבלי הרכב הצמוד. כל זאת לאחר שבשנה האחרונה ספגה התעשייה גידול משמעותי בעלות העבודה בשל עדכון שכר המינימום.
 
להערכת התאחדות התעשיינים, העלאת שווי השימוש ברכב צמוד תגרום להתייקרות בעלות העבודה בתעשייה בכ-500 מיליון שקל בשנה ולמגזר העסקי כולו בכ-1.5 מיליארד שקל בשנה, זאת מאחר וחלק מהמעסיקים נוהגים לגלם את שווי הרכב הצמוד.
 
עוד טען קימלמן כי מדובר בהטלת מס כבד על אוכלוסיית השכירים שמקבלים רכב צמוד מהמעסיק בהיקף שנתי של 11,500-17,300 שקל לעובד בממוצע.
 
קימלמן הביע חשש כי בעקבות העדכון הצפוי בשווי השימוש ברכב, מעסיקים שעד כה לא נהגו לגלם את שווי זקיפת ההטבה יידרשו על ידי עובדיהם לגילום תוספת המס כפיצוי על הגזירה הכלכלית שמתכנן האוצר.
 
יצוין כי בחלק גדול מהמקרים ובמיוחד בתעשייה רכב שניתן לעובד על ידי המעסיק, משרת את צורכי העבודה ואינו מהווה טובת הנאה לעובד, כמו מהנדסים, טכנאים, סוכני מכירות ועוד. לפיכך, טוענת התאחדות התעשיינים, אין מקום להעלאה נוספת בשווי השימוש ברכב צמוד.
 
קימלמן ציין עוד כי העלאת שווי השימוש ברכב צמוד והעמדתו על סכום קבוע לאורך חיי הרכב, מתעלמת מהעובדה שיש ירידה בשווי כלי הרכב עקב בלאי, פחת והתיישנות.
 
בנסיבות אלו, טוען קימלמן, יש להקטין את שווי השימוש וודאי לא להגדילו. לדבריו, לא יתכן שעל רכב משומש בן שלוש שנים ייגבה אותו שווי שימוש כמו על רכב חדש שנרכש.
 
זאת ועוד, לטענת התאחדות התעשיינים הגדלת שווי השימוש תגרום לכך שעובדים רבים יעדיפו לוותר על רכב החברה, במקום זאת לקבל הגדלה בשכר - דבר שיביא לגידול במספר כלי רכב מיושנים, לירידה בהכנסות המדינה ממסים על רכב פרטי חדש מיובא, ליצירת זיהום אוויר ופגיעה באיכות הסביבה עקב ריבוי כלי רכב ישנים על הכביש ולפגיעה בבטיחות ולגידול בתאונות.