התאחדות התעשיינים, יחד עם 46 מפעלים יגישו השבוע עתירה לבג"צ נגד שירות התעסוקה

התאחדות התעשיינים, יחד עם 46 מפעלים יגישו השבוע עתירה לבג"צ נגד שירות התעסוקה, שר העבודה, משרד הפנים ומשטרת ההגירה, על חוסר הטיפול בהיתרי עבודה לעובדים זרים חוקיים ומעטים יחסית; בליזובסקי: משרד התעסוקה הופך תעשיינים לבני ערובה ולעבריינים בעל כורחם


00:00 ,05.01.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
התאחדות התעשיינים, יחד עם 46 מפעלים יגישו השבוע עתירה לבג"צ נגד שירות התעסוקה, שר העבודה, משרד הפנים ומשטרת ההגירה, על חוסר הטיפול בהיתרי עבודה לעובדים זרים חוקיים ומעטים יחסית; בליזובסקי: משרד התעסוקה הופך תעשיינים לבני ערובה ולעבריינים בעל כורחם.

התאחדות התעשיינים, יחד עם 46 מפעלים, יגישו השבוע עתירה לבג"צ נגד שירות התעסוקה, שר העבודה, משרד הפנים ומשטרת ההגירה. העתירה תוגש בשל חוסר הטיפול והעיכובים בהיתרי עבודה לעובדים זרים חוקיים ומעטים בתעשייה. דבר שגרם לכך שלא חודשו ולא הוארכו היתרי עבודה של עובדים זרים. וכן לא התאפשרו ערעורים על החלטת הוועדות ולא טופלו בקשות חדשות.

בתעשייה מועסקים כ- 2,700 עובדים זרים בלבד (כ- 0.8% בלבד מכלל המועסקים בתעשייה) ומתוך מאות אלפים בישראל בכלל.

יצויין כי עתירת התאחדות התעשיינים ו- 47 המפעלים מוגשת אך ורק בגין עובדים זרים המועסקים כדין בישראל.

מנכ"ל התאחדות התעשיינים, יורם בליזובסקי שמסר על כך מציין כי עיצומי שרות התעסוקה הנמשכים זה קרוב ל5- חודשים, ואי כינוס הוועדות המקצועיות, ועדות הערר של שרות התעסוקה - הביאו למצב בו הופכים תעשיינים ל"בני ערובה" ולעבריינים בעל כורחם. שכן מחד, המדינה אוכפת את הגירוש והמעצר של העובדים הזרים ומאידך, שרות התעסוקה לא נותן את השירות לתעשיינים כנדרש על פי חוק, ולא מתכנס כדי לטפל בחידוש התרי העבודה לעובדים הזרים.

הקפאת הטיפול בפניות התעשיינים לעובדים זרים, ואי חידוש היתרי העבודה לעובדים זרים במפעלים, אומר בליזובסקי, גורמים לפגיעה קשה וחמורה בפעילותם של 150 מפעלים התלויים בעובדים זרים בודדים, בעלי מקצועות יחודיים, שמאפשרים את העסקת של עשרות אלפי עובדים ישראלים.

בעתירה דורשים התעשיינים להחיל את ההסדר החלופי שהושג בין הקבלנים והממשלה גם על העובדים הזרים בתעשייה. כלומר, הקפאת המצב הקיים ואי פשיטה של משטרת ההגירה על המפעלים המעסיקים עובדים זרים. זאת, כל עוד לא התכנסו ועדות שרות התעסוקה בעניינם. זאת, כדי למנוע ענישה ואכיפת החוק במפעלים על לא עוול בכפם. כמו כן דורשים התעשיינים בעתירה לבג"צ כי יתאפשר לעובדים זרים אלו לצאת לחופשת סוף השנה בארצם וכי תינתן להם האפשרות לחזור לישראל.

בין המפעלים המגישים את העתירה נמנים:
מנשה ברוך ושות' בע"מ; אשפרה; שיש גירשטיין; וידקס בע"מ; פאנקו; יציקת המפרץ; קראו; סנטורי מיראקל בע"מ; אש-דר תעשיות; פיברוטקס בע"מ; תכלת; אסם; פיתקית מפעלי הדפסה; תפרון "הייטקס"; ע.צ.תעשיות; גבור סברינה; טמפו בירה בע"מ; כיתן; נשר; יפית מילניום; איסכור; יועם (1990) בע"מ; שיש ירושלים; נמרודטקס בע"מ; פאקא תעשיות בע"מ; פלוקטקס; ארקין; דלתא גליל תעשיות; המניע; ארליקטקס בע"מ; טאואר סמיקונדקטור בע"מ; יהודה פלדות; פולגת; אלטרון; גרבי גבור ספורט אלפא בע"מ; אלקור קבוצת אלון; מור תעשיות (פלסטו); נירוסול בע"מ; דינגו בע"מ; בל ארט; א.מ. השתייה בע"מ; אקסטל; טוטנאור בע"מ; אריגי פרוכט בע"מ; ק.א.נ.; מסגרית יהוד.

העתירה מוגשת ע"י עורכי הדין אלדד כורש, אהרון פולק וגלית פינבליט ממשרד עורכי הדין עמית פולק – מטלון.