התאחדות התעשיינים: בשנת 2003 נקלטו 40 מדענים עולים ב-40 מפעלים - ירידה של 13%

המדענים נקלטו במסגרת פרוייקט מיוחד המשותף להתאחדות התעשיינים והמשרד לקליטת עליה, זו השנה השביעית ברציפות. המשרד לקליטת עליה ממשיך להשתתף במימון חלק מעלויות העסקתם של מדענים עולים


00:00 ,01.02.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
בשנת 2003 נקלטו 40 מדענים עולים ב-40 מפעלי תעשייה - מהווה ירידה של 13% לעומת שנת 2002. המדענים נקלטו בפרוייקטים בתחום המחקר והפיתוח בתחומים של אלקטרוניקה, חשמל, מכונות, בניין, הנדסה אזרחית, כימיה, איכות סביבה, ביולוגיה, פסיקה, גאופיסיקה ומתמטיקה. כך מסר יוסי גטניו, ראש אגף עבודה ומשאבי אנוש בהתאחדות התעשיינים.

הוא הוסיף, כי המדענים נקלטו במסגרת פרוייקט מיוחד המשותף להתאחדות התעשיינים והמשרד לקליטת עליה, זו השנה השביעית ברציפות. המשרד לקליטת עליה ממשיך להשתתף במימון חלק מעלויות העסקתם של מדענים עולים.

גטניו ציין, כי במסגרת הפרוייקט נקלטו עד היום 295 מדענים עולים בתעשייה לקידום מיזמים בתחום המו"פ.

הוא הוסיף, כי לאחרונה קיבל המשרד לקליטת עליה בראשותה של השרה ציפי ליבני את פניית התאחדות התעשיינים וישקול לחדש את המשך הסיוע לקליטת מדענים עולים צעירים שהינם מתחת לגילאי 35 והמהווים כ-14% מסך המדענים העולים.

יצויין, כי במסגרת החלטת הממשלה על קיצוצים בתקציב, בוצעו לאחרונה שינויים בתוכנית הסיוע לקליטתם של מדענים עולים ותושבים חוזרים בתעסוקה בנושאי מחקר ופיתוח. קיצוץ זה גרם לצמצום האוכלוסיה הזכאית לסיוע ממאגר המדענים.

גטניו מדגיש, כי הקריטריונים להשתתפות בפרוייקט לקליטת מדענים עולים בתעשייה הינם: עולה בעל תואר שני ויותר שעסק במו"פ לפחות 4 שנים מתוך 6 שנים שקדמו לעלייתו לישראל ואשר ברשותו פרסומים מדעיים או פטנטים.

גטניו מציין, כי הקטנת הקפי הקליטה של מדענים עולים במפעלים נובעת מההאטה במשק. למרות זאת, ישנה כוונה להעמיק הפרוייקט בקרב ענפים ומפעלים נוספים. זאת במטרה לקדם את צורכי המחקר והפיתוח בתעשייה.