בעקבות כוונת משרד האנרגיה והתשתיות לפרסם את מסקנות מבדיקת פעילות תאגידי המים וביטול תאגידי המים, התאחדות התעשיינים מביעה התנגדות נחרצת למהלך ומתריעה מפני השלכותיו הקשות על משק המים, על התעשייה ועל כלל המשק בישראל.
לדברי ההתאחדות: ״בשנים שלפני הקמת תאגידי המים, נוהל משק המים והביוב על ידי הרשויות המקומיות – ובמקרים רבים בצורה לקויה שהביאה את התשתיות לסף קריסה. כספים שיועדו להשקעות קריטיות במערכות מים וביוב הופנו לעיתים לצרכים אחרים, והתשתיות התת-קרקעיות הוזנחו.
מאז חקיקת חוק תאגידי המים והקמת התאגידים, חלה תמורה משמעותית: תאגידי המים השקיעו באופן שיטתי בהקמה, בשדרוג ובפיתוח מערכות המים והביוב ברחבי הארץ, והצליחו להעלות את ההשקעה השנתית בתשתיות לרמות חסרות תקדים. גם בתחום היעילות התפעולית נרשמה הצלחה: פחת המים צומצם משמעותית, גביית התשלומים השתפרה, וההתנהלות הכלכלית הפכה לאפקטיבית ושקופה יותר״.
לדברי ההתאחדות החזרת ניהול משק המים לרשויות המקומיות תחזיר אותנו שנים לאחור. ״מעבר לכך שמדובר בוויתור על יתרון הגודל, מדובר בפיצול ניהול משק המים ליותר מ-250 מחלקות נפרדות. לפי אומדן רשות המים, מעבר זה צפוי לייקר את ניהול משק המים בכ-200 מיליון שקל מדי שנה, תוספת של כ-5% לעלויות המשק – הוצאה מיותרת שתכביד על הציבור, תייקר את תעריפי המים ותפגע ברמת השירות״.
בעקבות כך התאחדות התעשיינים קוראת לשר האנרגיה להימנע מביטול תאגידי המים, ולהותיר את ניהול משק המים בידי הגופים המקצועיים והמיומנים שהוכיחו את עצמם לאורך השנים. ״יחד עם זאת״, נאמר כי ״ההתאחדות סבורה שיש מקום לבחינת התייעלות נוספת, באמצעות צמצום מבוקר של מספר התאגידים במסגרת מהלך של תיאגוד אזורי. מהלך זה יאפשר לשמר את יתרונות הגודל, לשפר את רמת השירות לתושבים, ולייעל עוד יותר את ניהול אחד מהמשאבים החיוניים ביותר למדינת ישראל – משק המים״.